Cum a ajuns familia tradițională să ia cursuri de bachata în Sectorul 6

06 nov. 2023
671 Afișari
Cum a ajuns familia tradițională să ia cursuri de bachata în Sectorul 6
Cum a ajuns familia tradițională să ia cursuri de bachata în Sectorul 6. Foto: Oana Titică.

Bună dimineața, dragi cititori și dragi cititori homofobi. Știți că nu ne salutăm așa în mod normal, dar după surpriza din weekend am zis să fiu politicoasă și să includ pe toată lumea care ar putea citi acest articol.

Sâmbăta asta, invitată la ceva emisiune, Elena Lasconi, primarul Câmpulungului din Argeș, a declarat că a votat DA la referendumul pentru familia tradițională, spunând: „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi, din punctul meu de vedere, consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”. 

Interesant, a spus tot internetul, înainte să ia foc, și ‘for fuck’s sake’, probabil a spus domnul Cătălin Drulă, președintele USR, înainte să dea pe gât o vișinată de supărare și să o scoată pe doamna Lasconi de pe lista pentru europarlamentare.

Ulterior, Elena Lasconi a revenit cu explicații într-o postare pe Facebook în care spunea că nu are nimic cu parteneriatul legal între persoane de același sex, doar cu căsătoria – postare care se încheie cu „voi continua să fiu sinceră, asumată, autentică”.

Referitor la aceste „asumată și autentică” avem două mențiuni:

1. Persoanele care chiar sunt ceva nu au nevoie să spună că sunt ceva-ul ăla, pentru că ceva-ul este foarte vizibil. Să luăm femeile foarte frumoase, de pildă. Le vedeți pe Mădălina Ghenea sau pe Monica Bellucci  declarând la televizor „sunt foarte frumoasă”? Nu cred, pentru că nu e nevoie. De obicei Mădălina, fiindcă toată lumea îi zice CE FRUMOASĂ EȘTI non stop, trebuie să fie politicoasă să zică „vai, dar nu”, „vai, dar sunt altele mai frumoase decât mine” și „oricum toate femeile sunt frumoase” la fiecare trei secunde din viață.

2. Problema majorității celor enervați în situația de față a fost fix contrastul dintre partidul din care face parte doamna Lasconi și o astfel de declarație, adică fix lipsa autenticității și apartenența unei persoane care nu vrea căsătorii între persoanele de același sex într-un partid ca USR, care ar trebui să doarmă cu valorile europene în brațe.

Partea bună pentru doamna Lasconi este că dumneaei e primar într-un oraș din Argeș, județ de unde întâmplător este și semnatara acestui articol și, astfel, semnatara știe că există o bucată de electorat care susține treaba cu familia tradițională.

Această bucată de electorat, care evident se găsește în orice județ din patria noastră în formă de pește, crede tot felul de chestii. De exemplu, crede că Baby Jesus – care a venit pe Pământ acum mulți ani, apoi a urcat la loc în Cer, unde locuiește de obicei – în cazul în care s-ar aproba căsătoriile între persoane de același sex în România, s-ar opri din ce face acum (pesemne supravegherea conflictului Israel-Palestina, din zona de unde s-a născut chiar El) și ar veni din nou pe Pământ să ne distrugă prin o binemeritată Apocalipsă. 

Ar spune către Tatăl Său,  „Lasă, Tată, teroriștii, morții și ostaticii din fâșia Gaza, văd eu cu ei mai încolo! Mă duc că am treabă urgent, iar au făcut ăia Pride Parade pe Magheru„.

Bachata la orice vârstă

Să trecem la lucruri plăcute.

Cel mai frumos anunț de săptămana trecută vine de la DGASPC Sector 6, în care se anunță că seniorii din sector sunt invitați la cursuri gratuite de bachata, în Conacul Golescu-Grant.

Bachata este un dans în pereche, cu origini dominicane și o muzică superbă, al cărei exponent de bază este Romeo Santos și care a făcut viața mai frumoasă tuturor celor care s-au apucat de el. Partea și mai interesantă cu acest dans este că, după ce ai trecut de învățarea pașilor de bază, care sunt patru la stanga și patru la dreapta, dansul propriu-zis devine foarte senzual și foarte în pereche. Se dansează mult în close position (în brățică), și, evident, nu se dansează cu un singur partener. Foarte multă lume care dansează bachata se îndrăgostește o dată la două luni de altcineva, apoi o ia de la capăt. Dacă în următorul an va crește rata divorțurilor în sectorul 6 la persoanele peste 80 de ani, să știți că de la asta li s-a tras.

Iar la modul serios, dacă nu v-ați apucat de bachata până acum, orice vârstă ați avea, recomand foarte mult să o faceți, o să vă aducă o rază de soare în vremurile acestea pe care trăim. 

Ninja pe bannere

Rămânem într-un registru pozitiv – o acțiune foarte estetică s-a întâmplat săptămâna trecută în sectorul 2, unde primarul Radu Mihaiu a anunțat că a început să dea jos elementele de mică publicitate, respectiv plăcuțele, bannerele și cartonașele pe care le lipea lumea aiurea pe stâlpi sau pe blocuri, de la firme mari și clinici medicale la spălătorii auto și vânzări de cherestea. 

Absolut minunat, ne dorim un oraș aerisit, dar întrebarea este cum au ajuns bannerele alea acolo, fiindcă unele erau cocoțate la zeci de metri în vârful stâlpilor deasupra șoselelor? Există alpiniști utilitari ninja care le amplasează noaptea în secret, nevăzuți de nimeni, fără echipament? Și dacă da, aceștia oare îmi pot scrie să întreprindem acțiuni de a da bannere jos noaptea în alte sectoare, precum un banner de la păcănele din fața blocului meu, de la care mă dor ochii de câteva luni? Mulțumesc anticipat.

Vă pup și ne vedem weekendul viitor în club Rio la dansat bachata.

Cookies