ESENTIAL

Cum a ajuns fațada teatrului Țăndărică să coste cât jumate din Pasajul Basarab: 807 milioane lei

Reabilitarea fațadei Teatrului Țăndărică va costa Primăria Capitalei „678.375 mii lei” (154 de milioane de euro) plus TVA, respectiv 807.266.000 lei –   conform documentației atașate unui proiect de hotărâre supus luni aprobării Consiliului General al Municipiului București. Astfel, fațada teatrului de costa cât mult-așteptatul pasaj de la Răzoare, sau cât două treimi din Pasajul Basarab sau Arena Națională, care au avut un cost total de circa 240 de milioane de euro.  

 

Umflarea prețului la fațada Teatrului s-a făcut, se pare, dintr-o eroare simplă și s-a perpetuat în toate actele aferente acestui proiect. „Este o eroare materială care a fost deja îndreptată, actele au fost modificate. Eroarea aparține proiectantului, care a pus punct în loc de virgulă la costul total. Acest fel de eroare se întâmplă frecvent atunci când se procesează datele, calculatorul schimbă automat virgula de multe ori”, au comunicat reprezentanții Primăriei Capitalei către B365.ro.

Interesant este și faptul că punctul de milioane de euro a trecut neobservat prin fața privirii primarului Sorin Oprescu și a mai multor directori din Primărie, care au analizat și semnat documentațiile fără să identifice greșeala.

Așadar, cu eroarea corectată, reabilitarea fațadei centrale a Teatrului Țăndărică ar avea un cost total de 678.000 de lei (154.000 de euro), conform indicatorilor. După cum spune și titlul proiectului, se propune intervenirea asupra fațadei deteriorate a teatrului de păpuși, pentru a îmbunătăți aspectul acestuia și pentru a evita pericolul existent de desprindere a unor bucăți din cornișă. Durata execuției lucrării este de 12 luni la începerea lor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button