ȘTIRI

Culmea investiţiilor, în Sectorul 6. Parcare „inteligentă” (smart parking) în gropi, bălţi şi noroi

Deşi arată ca după război, cu gropi, bălţi şi noroaie, zona străzii Apusului a devenit punct de interes pentru administraţia Rareş Mănescu, unde Primăria Sectorului 6 a început amenajarea unei parcări „inteligente”, de tip smart-parking. Numai că, pentru a putea să îşi ridice maşinile pe verticală, şoferii sunt nevoiţi să treacă printr-o adevărată probă de foc la orizontală: aleea de acces spre smart-parking este, în prezent, desfundată şi plină de bălţi şi noroi. De semenea, conducătorii auto trebuie să facă faţă şi gropilor adânci întrucât strada nu ar mai fi fost asfaltată niciodată de la Revoluţie încoace, după cum susţin locatarii din zonă. 

(Sursa foto: Facebook Ştefan Florescu)

În plus, bucureştenii din imobilele alăturate spun că, fără să fie consultaţi, au fost distruse un loc de joacă pentru copii şi un părculeţ, pentru ca primăria să facă loc parcării „inteligente”. 

„Disperati, ei mi-au solicitat sprijinul, fiindcă în ultima vreme, pe lângă problemele cu care deja se confruntau, s-a mai ivit una, care i-a intrigat din cale afară! Deşi aleea este impracticabilă şi foarte greu se poate ajunge cu un vehicul în apropierea blocurilor, Primăria Sectorului 6 s-a apucat în forţă de amplasarea unui Smart Parking, dezafectând un părculeţ şi un loc de joacă pentru copii, fără ca măcar să îi consulte pe cetăţeni în legătură cu realizarea acestei investiţii. Aşadar, pe lângă distrugerea parcului, realizat tot din bani publici, avem o stradă neasfaltată de 25 de ani, plină de gropi, pe care aproape că nu se poate circula, însă avem „parcări inteligente”, care costă de 3 ori mai mult decât asfaltarea acestei alei şi trasarea unor parcări clasice, care ar fi mai mult decât suficiente şi ar acoperi necesităţile zonei din acest punct de vedere!”, a declarat Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet”, organizaţie neguvernamentală care asigură consultanţă juridică tuturor celor ce întâmpină probleme în relaţia cu administraţia publică Sector 6. 

„Se bifează astfel amenajarea de parcări ca şi promisiune electorală onorată, deşi parcările acestea nu-şi găsesc utilitatea şi nu justifică sumele achitate din Bugetul Local pentru achiziţionare! O altă inginerie marca Rareş Mănescu, un alt robinet lăsat larg deschis, prin care se scurg banii noştri, ai celor care nu uităm să ne achităm contribuţiile la Bugetul Local”, a comentat Ştefan Florescu. 

Costuri mari pentru achiziţionarea de sisteme de parcare de tip smart-parking

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat în ședința din 26 februarie prima rectificare a Bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 în sumă de 961.225.000 lei la cheltuieli şi în sumă de 952.761.000 lei la venituri. În urma rectificării bugetare, Administrația Domeniului Public și Dezvoltării Urbane Sector 6 a primit încă 2 milioane de lei pentru reparația străzilor și întreținerea parcărilor de tip Smart-Parking. DETALII, AICI. 

Sistemele smart parking sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așază la locul plătit. Operaţiunea durează aproximativ două minute. VEZI AICI Cât costă închirierea unui loc de parcare în module smart-parking. 

Sistemele de parcare pe verticală au apărut în Sectorul 6 în anul 2009, pe când era primar Cristian Poteraş. Atunci, un singur loc de parcare într-un modul smart-parking a costat nu mai puţin de 17.000 euro, fiind o premieră pentru Bucureşti. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button