LA MINE-N CARTIER

Culmea comerţului în Sectorul 6: Frizerie amplasată în mijlocul trotuarului. FOTO

„Acesta nu este singurul caz în care apar ciudăţenii pe domeniul public, în Sectorul 6 putem să dăm foarte multe astfel de exemple de baterii de chioşcuri amplasate ilegal pe domeniul public. Asta în condiţiile în care există o hotărâre de Consiliu General al Municipiului Bucureşti care reglementează strict comerţul pe domeniul public, fiind permis numai comerţul cu cărţi, ziare şi flori. Ori, în aceste chioşcuri împânzite pe toată raza Sectorului 6 se comercializează shaorma şi tot felul de produse de tip fast-food de o calitate cel puţin îndoielnică. Mai mult decât atât, chioşcurile de genul ăsta blochează traficul pietonal, obligând cetăţenii să circule pe carosabil şi, astfel, fiindu-le pusă în pericol chiar viaţa”, a declarat pentru B365.RO Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din suflet, pentru suflet” care a făcut publice imaginile pe pagina sa de Facebook, unul din mijloacele prin care ţine legătura cu cetăţenii Sectorului 6 în condiţiile în care, spune el, autoritatea locală îi ignoră. 

Acesta se întreabă pe pagina de socializare cum poate tolera Poliţia Locală Sector 6, prin inspectorii de specialitate, un astfel de tip de comerţ stradal, în condiţiile în care Primăria Bucureşti permite ca pe domeniul public să se vândă numai cărţi, flori şi ziare. 

Mai mult decât atât, spune Ştefan Florescu, poliţiştii locali ai Sectorului 6 se află permanent în zona staţiei de metrou Păcii pentru a amenda şoferii care încalcă regulile de circulaţie, însă nu şi pentru a lua măsuri împotriva celor care practică astfel de comerţ haotic pe străzile Sectorului 6. 

Recent, preşedintele Fundaţiei „Din suflet, pentru suflet” a semnalat pe Facebook, în aceeaşi zonă, cazul unei parcări închiriate ADP Sector 6 (instituţie subordonată Primăriei Sectorului 6) plină însă de noroi şi apă, pe un teren viran din Militari. Detalii, găsiţi aici. 

CITEŞTE ŞI Ideea Fundaţiei „Din suflet, pentru suflet” împotriva hingherilor de maşini a ajuns în Parlament. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button