„Cuibuşorul” scandalagiilor din Sectorul 6, stricat de autorităţi

de:
26 iul. 2013
1 Afișari

În urma controalelor, desfăşurate în zona adiacentă Pieţei Drumul Taberei, poliţiştii locali, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Economice şi ai Secţiilor 20, 21, 22 şi 25 Poliţie, au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.500 de lei, şi au confiscat bunuri care urmau să fie comercializate ilegal, în valoare de aproape 1.000 lei.

Tot în aceeaşi perioadă, echipaje ale Serviciului Ordine Publică din cadrul DGPL Sector 6 au mers pe teren pentru a depista persoane care încalcă legea şi perturbă liniştea publică sau consumă alcool până la ore târzii, în parcuri sau pe spaţiile verzi de lângă blocuri. În total, au fost legitimate 53 de persoane şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.400 de lei.

Acest tip de acţiuni se vor derula cu periodicitate, pentru a proteja cetăţenii atât împotriva speculei din pieţe, cât şi a celor care comit acte antisociale.

„Am demarat aceste acţiuni din două motive. Pe de-o parte, combaterea comerţului ilicit reprezintă o preocupare constantă a Poliţiei Locale, iar o acţiune concertată de control poate descuraja decisiv falşii producători şi speculanţii din pieţe. Pe de altă parte, odată cu închiderea Parcului Drumul Taberei, am amenajat deja 10 locuri de joaca şi spaţii de odihnă în cartierul Drumul Taberei. Am primit mai multe sesizări că, după căderea nopţii, aceste spaţii sunt folosite de cetăţeni în stare de ebrietate, care tulbură liniştea publică până la ore înaintate”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, pe Valea Argeşului nr.5 a fost nevoie chiar să fie relocate băncile montate între blocuri din cauza certurilor neîntrerupte între scandalagii şi vecini, constate de agenţii DGPL Sector 6.

„Cartierul Drumul Taberei se află într-un amplu proces de dezvoltare şi mi-am propus să atenuez consecinţele mai puţin plăcute ale acestuia asupra membrilor comunitîţii”, a menţionat primarul Rareş Mănescu.

CITEŞTE ŞI Parc nou de 10.500 mp, construit în Bucureşti

Bucureştenii vor avea un nou spaţiu amenajat pentru promenadă, relaxare şi plimbări în aer liber. În momentul de faţă, terenul pe care se propune construcţia parcului aparţine domeniului public al Municipiului Bucureşti şi este liber de sarcini. Parcul urmează să fie amenajat în incinta celui mai mare complex de locuinţe pentru tineri din ţară, ANL Constantin Brâncuşi din Sectorul 6 al Capitalei. Detalii, aici. 

Cookies