Teatru: Cui i-e frică de Virginia Woolf?

de:
11 mai 2011
0 Afișari
Teatru: Cui i-e frică de Virginia Woolf?

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” este una dintre cele mai tulburătoare poveşti de iubire ascunsă sub masca unei relaţii disfuncţionale. George, profesorul ratat de la catedra de istorie şi Martha, soţia lui şi fiica şefului universităţii, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi şi martorul unui şir de jocuri şi glume, în care demonii vor ieşi la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniţi în oraşul universitar, blondul Nick şi naiva lui soţie, Honey. Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu este mai amuzant şi mai irezistibil decât cruzimea şi că adevărul şi iluzia pot spune uneori aceeaşi poveste.

Cine a văzut „Cui i-e frica de Virginia Woolf?” a trăit o experienţă rară: aceea când publicul participă intens la tot ce se întâmplă pe scenă. Relaţia spectacol-spectator devine aici una foarte intimă. Ca într-un idilic cadru elisabetan, publicul întreţine o relaţie afectiv zgomotoasă cu cinismul feroce al lui George (crud om, dar le zice bine!), cu exuberanţa Marthei (ah, ce femeie depravată!), cu vanitatea lui Nick (un nesuferit!), si cu zbenguielile imature ale lui Honey (săraca de ea!).

„Se spune despre textul lui Edward Albee, Cui i-e frica de Virginia Woolf?, că nu poate fi jucat de actori tineri, din cauza vârstei înaintate a personajelor. Şi totuşi, cine s-ar fi gândit ca revelaţia stagiunii trecute a Studioului UNATC Casandra va fi un spectacol făcut pe acest text şi interpretat de patru absolvenţi, a căror medie de vârsta depăşeşte cu puţin douăzeci de ani?!

* SPECTACOL NOMINALIZAT LA GALA PREMIILE UNITER 2009 PENTRU CEL MAI BUN DEBUT

Florina Gleznea pentru rolul Martha şi Ionuţ Grama pentru rolul George

* SPECTACOL PREMIAT LA GALA ABSOLVENTILOR – CASANDRA 2007

FFlorina Gleznea şi Sînziana Nicola – Premiul pentru Interpretare Feminină

Ionuţ Grama – Premiul Special al Juriului

Cu:

Martha – Florina Gleznea

George – Ionuţ Grama

Honey – Sînziana Nicola

Nick – Emil Măndănac

Un spectacol de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc

Cookies