SRI a transmis 115 note vizând infecţiile din spitale către autorităţi, în ultimii 6 ani

de:
18 mai 2016
1 Afișari
SRI a transmis 115 note vizând infecţiile din spitale către autorităţi, în ultimii 6 ani

Totodata, au fost trimise 388 de astfel de informari catre prefectii si presedintii de consilii judetene din majoritatea judetelor. Unele dintre aceste informari au vizat actiuni ale unor societati comerciale, inclusiv ale Hexi Pharma, informeaza Comisia SRI din Parlament, conform hotnews.ro.

De asemnea, SRI a transmis organelor de aplicare a legii 22 de documente de informare, care cuprindeau indicii privind intrunirea elementelor constitutive ale unor infractiuni. In momentul de fata exista in desfasurare anchete ale organelor de urmarire penala, precizeaza Comisia SRI.   

In ceea ce priveste Hexi Pharma, pe langa cele 4 informari trimise presedintilor de CJ amintiti, prefectului de Cluj si ministrului Sanatatii, SRI a trimis organelor de aplicare a legii mai multe informari continand aspecte referitoare la favorizarea Hexi Pharma ca furnizor de materiale sanitare/dezinfectanti si acordarea de contracte preferentiale, nerespectarea de catre firma amintita a prevederilor caietului de sarcini si lipsa conformitatii ofertelor, precum si despre vicierea procesului de atribuire a contractelor, se arata intr-un comunicat de presa transmis de comisie.

Precizarile comisiei comune de control asupra activitatii SRI vin dupa analiza documentelor trimise de Serviciul Roman de Informatii pe tema infectiilor nosocomiale in urma controlului declansat de Parlament.

Comisia noteaza ca, in prezent, SRI, prin autoritatile contractante (Directia Medicala si Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”), nu are raporturi comerciale cu operatorul economic Hexi Pharma. In intervalul 2011 – februarie 2016, unitatile sanitare mentionate au efectuat achizitii directe, concurential, prin catalogul electronic din SEAP de la aceasta societate comerciala (in cuantum de aproximativ 10% din valoarea totala a dezinfectantilor achizitionati) cu respectarea legislatiei in vigoare in domeniul achizitiilor publice si a reglementarilor specifice unitatilor sanitare iar relatiile contractuale s-au incheiat ca urmare a unor neconcordante pe care institutia le-a identificat.

Cookies