Cufundari polari, veniți tocmai din Siberia, și-au făcut buletin provizoriu de București. Suntem invitați în weekend pe Lacul Morii, să-i descoperim la ei în culcuș

09 ian. 2025
1033 afișări
Cufundari polari, veniți tocmai din Siberia, și-au făcut buletin provizoriu de București. Suntem invitați în weekend pe Lacul Morii, să-i descoperim la ei în culcuș
Cufundari polari, veniți tocmai din Siberia, și-au făcut buletin provizoriu de București. Suntem invitați în weekend pe Lacul Morii, să-i descoperim la ei în culcuș | Sursa foto: Agerpres

Bucureștenii și nu numai sunt invitați, în acest weekend, să iasă în căutarea cufundarilor polari, păsări ce se numără printre cei mai eleganți oaspeți în sezonul rece ai Lacului Morii. Aceste înaripate migratoare vin tocmai din Peninsula Scandinavă sau Siberia și poposesc la noi doar iarna.

În căutarea cufundarilor polari pe Lacul Morii

Rețeaua pentru Natură Urbană și SOR București organizează, weekendul acesta, o vizită pe Lacul Morii, unde participanții vor avea ocazia să întâlnească o specie de păsări venită de departe, tocmai din Peninsula Scandinavă sau Siberia – cufundarul polar. Înaripatele pot fi observate cu ușurință, chiar și fără binoclu.

Lacul Morii are, în această perioadă a anului, oaspeți veniți de departe. Sunt păsări care au zburat mii de kilometri, în căutarea apelor care nu îngheață, iar Lacul Morii este un refugiu pentru numeroase specii care vin să ierneze la noi.

Printre cei mai eleganți oaspeți de iarnă ai Lacului Morii se numără cufundarii polari, veniți din Peninsula Scandinavă sau Siberia. Pescari excelenți, pot fi observați cu ușurință, chiar și fără binoclu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 08:30, locul de întâlnire fiind podul de la vărsarea Dâmboviței în Lacul Morii.

La eveniment vor fi prezenți și membri ai Sucursalei București a Societății Ornitologice Române, care vor ajuta participanții să identifice și alte păsări acvatice, locatarii permanenți sau oaspeți de iarnă. Turul continuă pe lunca Dâmboviței, spre Chiajna, una dintre puținele arii naturale ale Bucureștiului.

Evenimentul este gratuit și durează aproximativ o oră și jumătate. Organizatorii le recomandă participanților să poarte haine groase și să nu-și uite acasă binoclul sau aparatul foto.

Coordonatele GPS ale punctului de întâlnire sunt disponibile AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies