Cu un plan bine pus la punct, doi bărbați au furat un ATM de bitcoin dintr-un restaurant din Sectorul 1. Au încercat să fugă din țară, dar polițiștii i-au prins și arestat

27 feb. 2024
565 Afișari
Cu un plan bine pus la punct, doi bărbați au furat un ATM de bitcoin dintr-un restaurant din Sectorul 1. Au încercat să fugă din țară, dar polițiștii i-au prins și arestat
Cu un plan bine pus la punct, doi bărbați au furat un ATM de bitcoin dintr-un restaurant din Sectorul 1. Au încercat să fugă din țară, dar polițiștii i-au prins și arestat | Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Doi bărbați din Capitală sunt cercetați după ce au furat un ATM pentru bitcoin ce se afla într-un restaurant din Sectorul 1. Fapta a fost comisă la începutul acestui an, însă unul dintre suspecți a fost prins de polițiști în data de 26 februarie 2024.

Doi bărbați au fost arestați după ce au furat un ATM de bitcoin

DGPMB a fost anunțată, în data de 19 ianuarie 2024, că un terminal ATM bitcoin a fost sustras din incinta unui restaurant aflat în Sectorul 1 al Capitalei. Furtul a avut loc în jurul orei 03:30. Cazul respectiv a fost preluat de către Serviciul de Investigații Criminale.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de doi bărbați, unul de 26 de ani și unul de 35 de ani. Prejudiciu creat este estimat la 87.500 de lei.

Aceștia s-au pregătit pentru comiterea infracțiunii. Mai precis, cei doi au închiriat autoturism din Italia și au cumpărat instrumente necesare pentru spargerea si transportarea bancomatului.

Pe lângă asta, suspecții ar fi distrus și o cameră de luat vederi, astfel încât să nu fie filmați. La câteva zile de la comiterea fapte, polițiștii l-au depistat și arestat pe bărbatul de 35 de ani.

La data de 24 ianuarie 2024, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, bărbatul de 35 de ani a fost depistat în incinta unui aeroport din Capitală, în timp ce încerca să părăsească țara, pentru a se sustrage urmăririi penale, fiind condus la audieri.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, față de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

În ceea ce privește bărbatul de 26 de ani, acesta nu a fost găsit inițial. Din acest motiv, pe numele său a fost emis un mandat de arestare în lipsă.

Astăzi, DGPMB a anunțat că în data de 26 februarie 2024, cel de-al doilea suspect a fost prins în timp ce încerca să fugă din România:

Întrucât existau date și indicii că bărbatul de 26 de ani ar fi părăsit teritoriul tării noastre, iar în cursul zilei de 26 februarie 2024 intenționează să revină, acesta a fost depistat în incinta unui aeroport, la momentul debarcării.

Cel în cauză a fost încarcerat în arestul Poliției Capitalei, urmând a fi efectuate activități procedurale în cadrul dosarului penal.

Ambii sunt acum cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de:

  • Furt calificat.

La acest moment, cercetările în cauză sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Cookies