LA MINE-N CARTIER

Cu târnăcopul la furat de cabluri în centrul Bucureştiului

Miezul nopţii, Centrul Istoric al Bucureştiului. Pe strada Poştei, în spatele Muzeului de Istorie, se munceşte la foc continuu. Pe lângă asfaltul proaspăt turnat doi inşi dau, cu spor, cu târnăcopul pe lângă nişte cabluri groase cât braţul. Un al treilea e „inginerul” – supraveghează munca şi dă indicaţii pe unde să treacă şanţul şi cât de adânc să fie. Cei trei au reuşit în timp record să ia urma unui cablu de cupru şi să-l „urmărească” prin asfalt câţiva metri. Loviturile de târnăcop sunt acoperite de zgomotul Centrului Istoric, iar săpatul merge fără probleme, chiar dacă la o palmă de cablul-ţintă (care făcea parte din vechea reţea de alimentare cu energie) se află altele prin care trec sute de volţi.

„Magneţii” – cum sunt numite persoanele care trăiesc din furtul de cablu şi fier vechi – au fost prinşi la ora 12.48 de o patrulă din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. La apariţia poliţiştilor, „inginerul” a încercat o poveste: că „muncitorii” fac parte din echipele de noapte ale constructorului care se ocupă cu reabilitarea Centrului Istoric. După verificarea de rutină, „magneţii” au depus târnăcoapele: au recunoscut că de câteva zile ţintiseră cablul de cupru ce făcea parte din reţeaua veche de alimentare cu energie şi stabiliseră că „marfa” merita a fi scoasă din caldarâm. Cuprul urma să fie dus la un centru de recuperare al fierului vechi. Cei trei – C.D (născut în 1987), N.M.C (născut în 1984) şi L.C (născut în 1992) veniţi în Bucureşti din Ilfov, Buzău şi Maramureş – au fost reţinuţi şi duşi la Secţia 10 de Poliţie. Acolo, s-a constatat faptul că unul dintre cei reţinuti de agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti nu avea nici două luni de când fusese eliberat din penitenciar. C.D ispăşise o condamnare tot pentru furt de cabluri.

În ultimele şase luni, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a înregistrat 57 de cazuri în care hoţii de fier vechi au fost prinşi în flagrant.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button