Cu o floare nu se face primăvară, dar cu 400.000, șansele înfloresc. În Sectorul 6, începe campania de înfrumusețare a străzilor

04 apr. 2022
238 Afișari
Cu o floare nu se face primăvară, dar cu 400.000, șansele înfloresc. În Sectorul 6, începe campania de înfrumusețare a străzilor
Cu o floare nu se face primăvară, dar cu 400.000, șansele înfloresc. În Sectorul 6, începe campania de înfrumusețare a străzilor. Sursa foto: PS6

Înfloresc străzile din Sectorul 6. 400.000 de fire de flori care au fost crescute în serele Primăriei Sectorului 6 vor înfrumuseța străzile primăvara aceasta.

Cu o floare nu se face primăvară, dar cu 400.000 de fire, sigur cresc șansele în Sectorul 6

Flori crescute în serele din Sectorul 6. Sursa foto: PS6
Flori crescute în serele din Sectorul 6. Sursa foto: PS6

PS6 anunță că, în perioada următoare va începe campania de înfrumusețare a străzilor din Sectorul 6.

Peste 400.000 de fire de flori care au fost crescute și îngrijite în serele ADPDU (Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană) Sector 6, vor fi plantate atât pe străzile, bulevardele, cât și parcurile din Sectorul 6, începând cu luna aprilie.

Astfel, 15 soiuri de flori anuale, precum petunie, begonie, gazanie, salvie, crăițe, urzicuță decorativă, pufuleți, gura leului, vor înfrumuseța Sectorul 6 al Capitalei.

Primăria Sectorului 6 îi asigură pe bucureșteni că, firele de flori nu sunt cumpărate, ci sunt crescute în serele ADPDU S6. Semințele sunt culese toamna, mai apoi sunt puse în pământ, iar plantele obținute sunt așezate în ghivece.

Ciucu: „Nu, nu luăm flori la suprapreț!”

„După curățenie, ghiciți ce urmează? Serele noastre sunt pregătite! Le mulțumesc peisagiștilor, horticultorilor și lucrătorilor ADPDU. Nu, nu luăm flori la suprapreț! Mai mult, pentru primăvara viitoare vă pregătesc o surpriză, lucrăm la ea încă de pe acum”, a transmis Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, într-un comunicat de presă.

Câteva flori au fost deja plantate în jardiniere, dar în scuaruri și ronduri vor apărea la sfârșitul lunii aprilie.

De asemenea, PS6 transmite că 100.000 de ghivece vor fi date gratuit către asociațiile de proprietari.

 „100.000 de fire, puse în ghivece, vor fi pregătite pentru cetățeni, pentru a le planta în grădinile blocurilor.”, transmite Primăria Sectorului 6.

Cum trebuie să procedeze asociațiile de proprietari: trebuie făcută o cerere și depusă la sediul ADPDU Sector 6, aflat la adresa: Intrarea Aviator Gheorghe Caranda nr. 9 sau trimisă pe mail, la adresa: [email protected]. Abia după această etapă, începând cu a doua jumătate a lunii aprilie (în preajma Paștelui – 24 aprilie), florile vor putea fi ridicate din serele aflate în Bulevardul Timișoara, numărul 139.

Cookies