Cu metroul, dar pe jos, „prin tunel”! Bucureștenii sunt invitați să descopere cum bate „inima metroului”. Metrorex organizează Ziua Porților Deschise

16 nov. 2022
14271 afișări
Cu metroul, dar pe jos, „prin tunel”! Bucureștenii sunt invitați să descopere cum bate „inima metroului”. Metrorex organizează Ziua Porților Deschise
Cu metroul, dar pe jos, prin tunel! Bucureștenii sunt invitați să descopere cum bate „inima metroului”. Metrorex organizează Ziua Porților Deschise. Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Metroul din București a împlinit frumoasa vârstă de 43 de ani, iar cu această ocazie, Metrorex organizează Ziua Porților Deschise. Bucureștenii sunt invitați, vineri-18 noiembrie, să descopere cum funcționează „inima metroului”.

Stați fără grijă. Călătorii nu se vor plimba nestingheriți prin tunel, întrucât vor vizita, într-un cadru organizat, Dispeceratul Central al Metrorex. Totodată, circulația trenurilor de metrou se va desfășura în condiții normale pe tot parcursul zilei de vineri.

Ziua Porților Deschise la Metrorex

La mulți ani, metroule bucureștean! Metrorex anunță că, vineri, 18 noiembrie 2022, organizează Ziua Porților Deschise. Acest eveniment marchează 43 de ani de la înființarea metroului din Capitală.

Între orele 10:00-14:00, în stația de metrou Piața Unirii 1, călătorii sunt invitați să descopere cum funcționează “inima metroului”, la Dispeceratul Central.

Cei care își doresc să participe la “Ziua Porților Deschise” vor avea parte de un tur ghidat chiar în locul de unde se coordonează atât circulația trenurilor de metrou, cât și activitățile adiacente, inclusiv lucrările din timpul nopții.

Din anul 1979 și până în prezent, Dispeceratul Central al Metrorex funcționează în permanență. „Inima metroului” are o mare importanță pentru siguranța circulației metroului din București.

Călătorii cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în Dispeceratul Central în baza cărții de identitate. Din motive ce țin de securitate, Metrorex transmite că accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 persoane. Este interzis accesul cu bagaje voluminoase (rucsacuri, genți) și obiecte interzise. Copiii trebuie să fie însoțiți de adulți.

Intrarea în „inima metroului” se face pe calea de acces din Piața Constututiei a stației Unirii 1 (punct de reper: covrigăria Luca). Dispeceratul Central se află la nivel vestibul, lângă Casieria Specială Elevi-Studenți.

Metroul bucureștean avea 6 stații în 1979

Primul tren de metrou a intrat în circulație în noiembrie 1979. Acesta a ieșit din Depoul Ciurel și a circulat pe cei 8,1 km ai primului tronson al Magistralei I.

Tronsonul M1 avea 6 stații (Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi) și un depou.

În prezent, lungimea rețelei de metrou a Capitalei are 78 de kilometri (cale dublă). Aceștia sunt distribuiți pe 5 magistrale, 63 de stații cu 190 de căi de acces și 6 depouri.

„Pentru încrederea pe care o au în serviciile metroului bucureștean, Metrorex mulțumește călătorilor săi și le urează la cât mai multe călătorii împreună!”, transmite Metrorex într-un comunicat de presă.

Cookies