Cu mazăre sau fără mazăre (salata boeuf), cu pâine sau fără pâine (zeama de la roșii) plus un top 5 Capybara

05 iul. 2022
858 Afișari
Cu mazăre sau fără mazăre (salata boeuf), cu pâine sau fără pâine (zeama de la roșii) plus un top 5 Capybara
Maria Coman: Cu mazăre sau fără mazăre (salata boeuf), cu pâine sau fără pâine (zeama de la roșii) plus un top 5 Capybara

Am trei dileme semnificative astăzi. Unele mă macină mai demult, altele sunt mai noi.

Prima dilemă e cu zeama de la salata de roșii

E acea perioadă din an în care pe buzele tuturor apare din nou dilema despre zeama de la roșii. Dilema și scandalul pe Facebook, fiindcă la noi piața publică e pe Facebook. Deci, voi de care sunteți? De cu pâine sau fără pâine? La zeama de roșii, pentru că avem un top mai larg de discutat aici. 

  1. Pepene cu brânză sau pepene cu pâine? Sau pepene cu brânză și pâine? 
  2. Mămăligă cu lapte sau mămăligă fără lapte? 
  3. Salată boeuf cu mazăre sau salată boeuf fără mazăre? Aici discuția e atât de amplă și aprinsă că s-au stricat prietenii de-o viață din cauza unei nefericite boabe de mazăre. Și tot salata boeuf, cum să fie la doamna? Cu pui sau cu vită? De ce nu și cu porc? Ar fi păcat să ne limităm opțiunile de scandal la atâta lucru. 

Cât despre mine, în sfârșit am curajul să admit și să spun lucrurilor pe nume. Asumat și răspicat.  Zeama de roșii CU pâine, pepenele cu pepene, mămăliga CU brânză, salata boeuf cu cât mai puțină maioneză.

A doua dilemă e în lanul cu lavandă, numită levănțică înainte de „LavandaMania”

De ce suntem atât de înnebuniți cu toții de lavandă? Lanuri de lavandă, festivaluri de lavandă, orice cu lavandă. Toată lumea în România cultivă lavandă, face festival de lavandă, ulei de lavandă, pernuțe cu lavandă, săpun cu lavandă, se plânge că e greu să cultivi lavandă și așa mai departe.

Nimeni nu cultivă mușețel, care e deja pe aicea. Puțină lume face ceva cu florile de tei (am auzit de niște înghețată, ceva patiserie pe la Grain Trip, niște sarmale cu frunze de tei, oricum, puține). La fel și cu dudele pe care le călcăm în picioare de ani de zile și ne plângem că alunecă și ne murdărim. Am aflat, tot recent, că se face și dudată (au la Băcănia Veche și la Paninaro, uneori, când nu se termină; mai e ceva prăjitură la Bucătăria Local Food, dat tot puține opțiuni).

Mai bine importăm noi tot și nu ne mai batem capul să folosim ce e pe lângă casă. Am tot văzut zilele astea pomi din care cad fructe neculese, da, în mijloc de București, de la corcodușe la vișine, cireșe, uneori și caise. Nu ne obosim să le strângem de lângă casă, dar e ok să ne îndopăm cu banane care fac ocolul pământului până ajung la noi. Ca și recomandare, în loc să mergeți călare cu toții pe lanurile mov de lavandă, mai bine căutați Festivalul Tuberozelor de la Hoghilag. Măcar voi să mergeți, că la mine nu s-a legat niciodată până acum și tare rău îmi pare. 

Dilema trei: Capybara

Și a treia dilemă majoră din această perioadă. Care e treaba cu capybara? De ce totul e legat de capybara? Eu am auzit prima dată la fiică mea, care punea la fiecare sfârșit de propoziție capybara. Gen „Mă duc să iau popcorn capybara”. Nu mi s-a explicat de ce, dacă aveți copii mai mari știți că e rarisim să primești explicații.

Problema e că n-am găsit explicații nici pe internet. Am găsit însă zeci de Top sincue  Capybara. Veți înțelege de ce zic sincue, pentru că toate topurile sunt în spaniolă. Capybara eat icecream, pe acesta îl găsiți aici. Există și cu poezii ale lui Eminescu. De la noi vă recomand cu multă căldură topul salamurilor Capybara. Îl găsiți pe youtube sau pe Tiktok. Și o mențiune specială pentru Sun Plaza, care a făcut topul său Capybara, de mall de vară. Asta înseamnă totuși să fii prezent și creativ, nu cu ești răcit, vrei să ai și diaree. Pe Sun Plaza îl găsiți aici

Nota B365.ro – Și un top 3 Maria capybara. Al nostru. Aici:

Cookies