Cu cine și-a petrecut Elena Udrea ultimele ore de libertate

de:
12 feb. 2015
2 Afișari
Cu cine și-a petrecut Elena Udrea ultimele ore de libertate

Deputata şi-a petrecut ziua, până la ora la care a venit la Parlament, alături de mama sa, Maria Veliceasa, anunță Libertatea.

Fostul lider al PMP a stat mai bine de trei ore în apartamentul din bulevardul Ghencea din Capitală al mamei sale. Persoane din anturajul deputatei ne-au dezvăluit că femeia şi-a încurajat celebra fiică, spunându-i că este o luptătoare şi că totul se va termina cu bine. Cele două femei au mers apoi la cimitir, la mormântul lui Nicolae Udrea, tatăl Elenei, pentru a aprinde o lumânare şi a se reculege.

Elena Udrea a primit mandat de ARESTARE preventivă pentru 30 de zile în dosarul Microsoft. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție s-a bazat, în principal, pe denuțul lui Dinu Pescariu din referatul întocmit de procurorii DNA, a anunțat unul dintre avocații Elenei Udrea. 

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a precizat la ieşirea din sala de judecată, că a fost admisă parţial propunerea anchetatorilor în sensul că judecătorul nu a luat în considerare acuzaţia de spălare de bani și că mandatul a fost emis în special din cauza denunțului lui Dinu Pescariu. Avocatul a anunțat că a contestat această decizie, verbal, în fața judecătorilor.

Judecătorul ICCJ a admis cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar, dispus anterior de procurorii DNA faţă de Udrea în dosarul Microsoft, cu măsura arestului preventiv şi cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru acuzaţia privind mita luată de la Dinu Pescariu, acuzaţie formulată de procurori după instituirea controlului judiciar.

Cookies