Cu ce i-a cucerit Rafila pe bucureșteni și un mare secret: nimeni nu mănâncă legume la nunți

24 aug. 2022
4013 Afișari
Cu ce i-a cucerit Rafila pe bucureșteni și un mare secret: nimeni nu mănâncă legume la nunți
Cu ce i-a cucerit Rafila pe bucureșteni și un mare secret- nimeni nu mănâncă legume la nunți

Bună dimineața, dragi cititori bucureșteni – mă bucur că începem încet să ne întoarcem din concedii și să revenim la normalul cotidian, adică la mers la birouri și la urlat ȚI-A LUAT MĂ-TA STRADĂ?!?! la 8:30 dimineața în intersecție la Apaca.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu au urmărit știrile în ultimele luni, fiind ocupați să își îndese dovlecei prăjiți în gură cu ambele mâini pe plajă, iată un rezumat al lucrurilor care vă așteaptă la întoarcere, ca să nu vă prindă noul sezon de muncă nepregătiți.

1. În oraș s-au închis foarte multe business-uri mici

De la începutul anului, pare că o dată la două zile se mai închide o mică afacere de cartier din București, știți voi, chestiile mici locale care devin o parte din comunitate și pe care lumea ajunge să le îndrăgească. De la măcelăria mea preferată de pe Decebal (Al-Nouras), la Hotpod Yoga Bucharest, unde se țineau ore de yoga la căldură (primii din oraș care au făcut asta, dacă nu și singurii), din ce în ce mai mulți pun lacătul la ușă, însoțind închiderea cu mesaje care variază de la ‘până aici am putut duce’ și ‘mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au trecut pragul’, cuvinte în care se strânge toată lumea interioară a micului antreprenor român care își vede munca de ani buni dusă pe apa sâmbetei. Rue du Pain era o instituție în Floreasca și, cu toate astea, în iulie și-au închis porțile, lăsând cartierul mai gol și pe cei care le treceau pragul deseori să suspine după pâinea lor.

2. Un sondaj CURS realizat în rândul bucureștenilor sugerează că – dacă mi se permite – am c***t steagul cu toții. Senzația noastră de greață constantă din ultimii ani legată de PNL s-a concretizat, desigur, în creșterea PSD-ului și a celor de la AUR în sondaje.

Când au fost întrebați în ce personalitate politică au încredere, bucureștenii din eșantionul cu pricina l-au pus pe primul loc pe Alexandru Rafila, ministru al Sănătății (29%), ceea ce intuiesc că se datorează aproape în întregime faptului că acum vreo două luni, când începuse să se agite lumea cu Noul Val, domnul Rafila a zis că nu vor mai fi restricții și să ne calmăm, că nu ne mai închide nimeni în case.

Pe al doilea loc este Marcel Ciolacu (27%) – domnul acela de-i ieșeau banii din sacou, ca să îl identifice rapid și cititorii care nu urmăresc politică – care a făcut cumva de la începuturile coaliției astfel încât să se poziționeze ca ‘a man of the people’, ca gardianul nostru împotriva deciziilor catastrofale pe care le-ar lua PNL-ul pentru populație dacă nu ar fi el.

Dacă pe acest top 2 îl înțelegem rațional, misterul prin care Nicolae Ciucă a ajuns pe locul 3 cu 25% rămâne, pentru noi, cei care ne trezim în fiecare dimineață și ne întrebăm ‘cum e posibil să mai fie ăsta prim-ministru’,  este ceva imposibil de explicat. Teoria mea este că bucureștenii au fost treziți din somn la 7 AM pentru realizarea acestui sondaj și au înțeles CIUCU în loc de Ciucă, respectiv au crezut că îl votează pe primarul sectorului 6 (Ciprian), care este (cum l-ar descrie probabil multă lume de la el din sector), un băiat OK și nu pe Nicolae C., posesorul celor mai prospere fălcuțe ministeriale din istoria recentă a României,

3. Pentru aceia dintre dumneavoastră care vor totuși să prelungească feelling-ul de vacanță, acum aveți o ultimă ocazie. George Simion, mastermind-ul AUR, se însoară în weekend, reușind atât cea cea mai dubioasă nuntă, cat și cea mai excentrică mișcare de PR politic din ultimii ani.

El a invitat toată populația României să se alăture fericitului cuplu în paranghelia din satul Măciuca, iar zilele trecute a anunțat pe Facebook că mai are nevoie de câteva TONE de legume, pe care vrea să le achiziționeze de la producători români, respectiv 900 kg de ardei, 250 kg ciuperci 250 kg morcovi, 250 kg ceapă galbenă, 200 kg ceapă roșie, 200 kg dovlecei, 100 kg roșii, 50 kg pătrunjel (!?!?) și 30 kg mărar.

Dragă George, sfatul nostru de gospodine & iubitoare de petreceri este – efectiv – nu-ți mai bate capul cu legumele. Nu vrea nimeni legume după 20 de pahare de țuică și vișinată. La 2 dimineața, după ce am băut toate damigenele și ne ținem de ceafă cu colegul de pahar pe care l-am cunoscut cu jumătate de oră înainte și acum este cel mai bun prieten și pe care îl întrebăm ‘fratele meu zi-mi tu dacă roșcata aia de acolo e bună sau nu că eu nu prea mai văd bine’, în acel moment al vieții, efectiv nu vrem legume.
Nu a zis nimeni vreodată ‘Mamă, ce aș mânca un ardei gras!’ în mijlocul unei beții.

Vrem porc cu pâine și maxim cartofi prăjiți, care să ne facă să uităm de alegerile greșite din seara respectivă.

***

Atat săptămâna asta, vă urez o tranziție concediu-muncă ușoară și nu uitați, dacă mergeți la nunta lui Simion, să beți și apă în paralel pe parcursul serii. Și să ne trimiteți poze.

Nota B365.ro:

Cookies