ARHIVA B365

Cu câţi bani contribuie IKEA la pensiile angajaților

În anul de catalog 2015 IKEA Group adaugă 105 milioane de euro în fondurile de pensie pentru angajați, prin programul Tack!, programul de loialitate iniţiat de companie.

„Tack! este cuvântul suedez pentru „Mulțumesc!” și un mod prin care le mulțumim angajaților IKEA și le arătăm aprecierea noastră pentru loialitate și pentru contribuția la succesul din ultimii ani. Mă bucur să anunț că anul acesta vom oferi fiecărui angajat IKEA din România, cu o vechime de peste cinci ani, o contribuție de 2.026 RON la fondul de pensie” a spus Stefan Vanoverbeke, Retail Manager IKEA South-East Europe.

Angajații IKEA Group primesc anual o sumă adițională din partea companiei, depusă în fondul de pensie existent al fiecăruia, ca parte a unui program de loialitate unic, inspirat de fondatorul Ingvar Kamprad.

„Fiecare angajat în parte este important pentru succesul nostru și pentru creșterea continuă. Acesta este motivul pentru care fiecare angajat full-time al IKEA România, care a lucrat pentru companie pentru cinci ani sau mai mult, primește aceeași sumă, indiferent de poziție sau nivel salarial. Angajații part-time vor primi o sumă proporțională cu numărul de ore lucrate,” declară Stefan Vanoverbeke.

De la introducerea programului Tack! în urmă cu doi ani, 305 milioane de euro au fost alocate programului. Finanțarea globală este împărțită între toate țările din cadrul IKEA Group, proporțional cu salariile din fiecare țară. 128.000 de angajați din 42 de țări beneficiază de programul de loialitate. În România, 255 de angajați IKEA, jumătate din numărul total de angajați, se califică pentru Tack!.

Pe lângă Tack!, toți angajații IKEA Group sunt incluși în programul de performanță One IKEA Bonus prin care pot primi un salariu suplimentar pe an.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button