Cu cât va crește întreținerea în București în acest an. Diferențe mari față de anul trecut

28 oct. 2021
913 Afișari
Cu cât va crește întreținerea în București în acest an. Diferențe mari față de anul trecut
Cu cât va crește întreținerea în București în acest an. Diferențe mari față de anul trecut

Cu cât va crește întreținerea în București în acest an după ce prețul gigacaloriei crește de la 1 noiembrie. Se pare că vorbim de diferențe mari față de anul trecut, chiar dacă subvenția primăriei va fi păstrată la procentul actual. Conform calculelor, întreținerea pentru un apartament cu două camere va crește cu aproximativ 100 de lei.

Și mai frig, și cu întreținerea majorată. Cam asta pare să îi aștepte pe bucureșteni în această iarnă, asta după ce prețul gigacaloriei va crește de la 1 noiembrie, după cum anunța și primarul Nicușor Dan zilele trecute.

Întreținerea mai mare în București în această iarnă

Situația din ultima perioadă pare să le pun probleme și mai mari celor ce stau la bloc. După ce că nu au căldură și apă caldă suficientă, aceștia vor trebui să plătească din noiembrie mai mult pentru întreținerea de iarnă.

Cu toate că subvențiile nu vor fi eliminat, după cum a promis Nicușor Dan încă de acum două zile, bucureștenii ar putea ajunge să plătească şi de două ori mai mult la întreținere în această iarnă când gigacaloria va ajunge să coste 600 de lei, cu 100 de lei mai mult decât acum. Situația a fost una necesară, după ce tarifele la energie electrică și gaze au crescut foarte mult în ultimul an.

Întreținere cu cel puțin 100 de lei mai mare

Primarul Nicușor Dan a recunoscut zilele trecute că pentru un apartament cu două camere, întreținerea va fi mai scumpă cu aproximativ 100 de lei în această iarnă spre deosebire de 2020. Totuși, depinde în mare de nivelul subvenției pentru gigacalorie.

Edilul a anunțat deja că gigacaloria va ajunge la 600 de lei în București, mai scumpa cu aproximativ 20% din cauza prețurilor mult crescute la curent și gaze.

Cum arată calculele de întreținere pentru iarna 2021-2022

Cât va costa încălzirea în Capitală pentru un apartament cu două camere, potrivit unor calcule făcute de Antena 3:

2020: 164 de lei/lună
2021: 275 de lei/lună (dacă gigacaloria va fi de 600 de lei și se va menține subvenția). Fără subvenție ar ajunge la 600 de lei/lună.

Pentru un apartament de trei camere din București, într-un secenariu optimist, adică valoarea subvenției să fie păstrată, întreținerea ar ajunge la 365 de lei pe lună, față de 220 cât era anul trecut. Fără subvenție ar ajunge la 800 de lei pe lună.

Cookies