ARHIVA B365

Cu cât au scăzut preţurile locuinţelor din Bucureşti în acest an

Preţul mediu solicitat pentru o garsonieră situată în Bucureşti a ajuns în iunie la 35.700 euro, cu 5% mai puţin faţă de preţul solicitat de proprietari pentru acelaşi tip de unitate în prima lună a lui 2012, când media ajungea la 37.510 euro. În luna iunie a anului trecut, preţul mediu se situa în jurul valorii de 37.600 euro.

O situaţie similară este constatată şi în cazul apartamentelor de două camere, al căror preţ mediu în iunie a trecut pragul de 55.500 euro, în scădere cu 4% faţă de luna ianuarie şi cu 6% la un interval de 12 luni.

Din ianuarie şi până în prezent, apartamentele de trei camere au coborât sub preţul de 80.000 euro, ajungând la 76.490 euro, în scădere cu 5% faţă de prima lună a acestui an. În iunie 2011, preţul mediu era de 80.160 euro.

Şi unităţile de patru camere înregistrează scăderi uşoare, preţurile ajungând în iunie la 103.374 euro, cu 1% mai puţin faţă de ianuarie 2012. Variaţia se păstrează şi pe intervalul de 12 luni, preţurile medii solicitate de proprietari scăzând pe acest tip de unitate de la 104.650 euro.

„Conform rezultatelor obţinute, observăm că proprietarii au scăzut uşor preţurile solicitate pe apartamente în prima jumătate a acestui an, dar şi că oferta imobiliară este sensibil mai slabă decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Putem astfel trage concluzia că proprietarii de apartamente sunt dispuşi să mai scadă din pretenţii în speranţa încheierii unei tranzacţii. Cum piaţa a cunoscut o cădere serioasă în ultimii ani, aceste scăderi sunt acum mai mult de ordin moral, ele traducându-se în reducerea preţului cu maxim câteva sute de euro”, se precizează în raportul Anunţuriparticulari.ro, citat de mediafax

Statistica este valabilă doar pentru oraşul Bucuresti, numărul de oferte se referă doar la cele noi apărute iar preţul mediu este cel anunţat iniţial de proprietar, nu cel de tranzacţionare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button