Cu cât au fost amendați bucureștenii prinși că fumează la locul de joacă pentru copii

de:
05 nov. 2018
1 Afișari
Cu cât au fost amendați bucureștenii prinși că fumează la locul de joacă pentru copii

„Copiii sunt bunul cel mai de preț pe care îl avem, motiv pentru care nu facem nicio concesie în Sectorul 6, atunci când vine vorba de sănătatea și siguranța lor. Poliția Locală Sector 6 a demarat deja o serie de acţiuni care sunt centrate atât pe informarea cetăţenilor, cât și pe sancţionarea celor care se abat de la lege”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

În ultimele săptămâni, polițiștii locali au desfășurat mai multe acțiuni având ca scop respectarea prevederilor Legii nr. 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. În urma controalelor din teren, au fost depistate și identificate mai multe persoane care au încălcat normele privind fumatul în locurile de joacă destinate copiilor și în spațiile comune din clădirile de locuințe, fiind aplicate 150 sancțiuni contravenționale, al căror cuantum se ridică la 15.600 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 le reaminteşte cetăţenilor că nerespectarea prevederilor legii antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei pentru persoanele fizice şi amendă contravenţională de 5.000 lei, la prima abatere, pentru persoanele juridice. La a doua abatere, se sancţionează cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii, până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii. Săvârşirea unei alte contravenţii prevăzute de legea antifumat se sancţionează cu amendă de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Acest tip de acţiuni se vor desfăşura permanent în Sectorul 6, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea prevederilor actelor normative.

Cookies