ARHIVA B365

CTP propune modificarea jurământului de la Cotroceni: Să se încheie cu „Altfel, să mă ia Dracu”

CTP propune, într-un editorial publicat pe republica.ro, ca jurământul de investire în funcţie depus la Cotroceni să se încheie cu sintagma Altfel, să mă ia Dracu” şi cu un scuipat în sân.

Câteva dintre argumentele aduse:

„Așa să-mi ajute Dumnezeu” – stă scris la sfârșitul jurământului de ministru al guvernului României. Logic, propoziția aceasta nu oferă nicio informație despre cum va reacționa Dumnezeu în caz că nu „așa”, ci „altfel”, adică dacă, în loc să fac ce-am jurat, mă pun pe șpagă și furat sau sunt pur și simplu un dobitoc: Preamilostivul și Înduratul mă ajută, totuși, mă tratează cu indiferență, sau îmi dă la cap?

Și mai logic, cum să-i comande un ministru lui Dumnezeu, Atotputernicul nefiind subsecretar de stat? Doamne, vezi să mă ajuți așa, cum am zis eu, nu cum ai Tu chef! 

(…)

Apar și ambiguități în materie de cifre. Institutul Național de Statistică nu precizează niciodată cât din PIB se datorează politicilor înțelepte ale Guvernului și cât e contribuția Tatălui Ceresc.

(…)

Și, la urma urmei, după 25 de ani, când guvernul jură, oamenii înjură – încă un motiv să-l scoatem pe bunul Dumnezeu din text.

În consecință, propun ca propoziția „Așa să-mi ajute Dumnezeu” să fie înlocuită în coada legământului solemn de la Cotroceni cu propoziția „Altfel, să mă ia Dracu”, urmată, indiferent de sexul ministrului, de un scuipat în sân.

Citeşte editorialul complet pe republica.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button