ARHIVA B365

CTP povestește un episod inedit cu Traian Băsescu

Cristian Tudor Popescu a povestit într-un interviu acordat televiziunii Digi 24 cum Traian Băsescu l-a „salvat” de la o eroare jurnalistica legata de telefonul rosu dintre Cotroceni si Kremlin, potrivit realitatea.net.

.„În 1997 a izbucnit scandalul telefonului roșu. Era vorba de firul scurt, firul direct, cu Kremlinul al Cotroceniul, sub Ion Iliescu, în perioada 1992-1996. Apăruse această informație în dubiosul săptămânal moscovit Zavtra. Ion Iliescu a negat această informație. Venind la ziarul Adevărul atunci, când să plece de la domnul Tinu a vrut să vină și pe la mine în birou. Discutând, l-am întrebat: ‘Domnule președinte, vă rog, spuneți-mi și mie, cum e cu telefonul ăsta roșu. Nu folosesc informația, vreau eu să știu dacă există acest regim de uz propriu al jurnalistului, ca să știu ce atitudine adopt în continuare, dacă a existat un astfel de telefon roșu’.

La care domnul președinte m-a privit în ochi și mi-a spus: ‘Nu vezi ce propagandă se face? Nu e, dragă, nu e nimic, nu e niciun telefon roșu’. Bun! Mă apuc să scriu editorialul. Editorialul, apărut în adevărul, se numește ‘Telefonul negru cu vopseaua dusă’. În timp ce scriam, mă sună altcineva și-mi spune ‘Domnu’ Popescu, dumneavostră sunteți un ziarist mai aparte, n-aș vrea să vă compromiteți. Aveți grijă cu telefonul ăla, vedeți că există. Există, vă spun eu că există și știu, pentru că la mine, la Transporturi, era ceva de soiul ăsta’.

Este vorba despre viitorul președinte al României, domnul Traian Băsescu, care m-a sunat atunci și m-a avertizat atunci în legătură cu asta. A fost un moment de cumpănă pentru mine. Aveam cei doi politicieni în stânga și în dreapta, pe care îl creditez? Și l-am creditat pe domnul Băsescu”, a mărturisit Cristian Tudor Popescu, într-un interviu acordat televiziunii Digi 24.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button