ȘTIRI

CTP: Perchezițiile de la MediaPro vizează companii de film din Buftea, nu partea de media

Cristian Tudor Popescu a declarat următoarele, conform paginademedia.ro:

”E vorba de niște firme din Ilfov care au avut contracte cu Buftea, cu compania de producție de film. Nu sunt percheziții la partea de media, ci doar pe partea de film. Informațiile potrivit cărora au loc percheziții la Pro TV sunt confuzii întreținute de diverse televiziuni care doresc să fie această percepție greșită”.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat în această dimineaţă că efectuează cercetări într-un dosar ce vizează activitatea a 28 de societăţi comerciale şi persoane fizice care au legătură cu industria media şi cinematografia. Cauza are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5,4 milioane de lei şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 23 de milioane de lei. Menţionăm că PRO TV SA nu este cercetată în această investigaţie a parchetului bucureştean şi că la sediul său din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut şi nu are loc nicio percheziţie”, menţionează comunicatul.

Conform PRO TV SA, investigaţia la care face referire Parchetul are drept obiect relaţii comerciale pe care firmele vizate, societăţi comerciale din toată industria media, le-au avut din anul 2009.

Adrian Sârbu declară că „nu sunt reale” informaţiile privind investigarea sa pentru evaziune fiscală şi derularea unor percheziţii la locuinţa sa difuzate de RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri, despre care spune că „îşi doresc faima Radio Erevan”. „RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri au informat opinia publică marţi că aş fi investigat pentru evaziune fiscală de 20 de milioane de euro şi că la locuinţa mea se fac percheziţii”, a declarat Adrian Sârbu, care a calificat drept „nereale” aceste informaţii. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button