CTP: Imunitatea parlamentară trebuie să dispară. Iohannis să preia iniţiativa

de:
03 iun. 2015
0 Afișari
CTP: Imunitatea parlamentară trebuie să dispară. Iohannis să preia iniţiativa

Cristian Tudor Popescu susține că a doua salvare a senatorului Dan Șova de procurorii DNA înseamnă că justiția este independentă în acest moment, însă consideră că președintele Iohannis ar trebui să se lupte pentru ca imunitatea parlamentară să fie eliminată.

„Faptul că se bat cu atâta încrâncenare să nu ajungă domnul Şova în faţa justiţiei este un semn că justiţia este independentă în clipa de faţă. Pentru că, dacă ar controla-o guvernul pesedist şi partidul şi domnul Ponta, atunci ar spune: „Lasă, domnule, că rezolvăm, avem oamenii noştri”. Domnul Şova ar ajunge acolo şi ar fi salvat fără acest vot ostentativ care se vede bine şi din afară”, a afirmat CTP, citat de paginadepolitica.ro.

Editorialistul a mai spus că imunitatea parlamentară, pe care a calificat-o drept o „relicvă comunistă”, trebuie să dispară iar acest lucru se poate face prin schimbarea Constituției. În acestă zonă, CTP consideră că președintele Klaus Iohannis ar trebui să preia inițiativa.

„Asta este treaba domnului preşedinte, Klaus Iohannis, cu Constituţia. Văd că nu face nimic cu schimbarea Constituţiei. Nu iese o dată pe săptămână la Cotroceni şi să spună: „Chem forţele politice la un consens pentru schimbarea acestei Constituţii”. Este singura posibilitate. Altfel, de câte ori vor avea această posibilitate – şi o au înscrisă în Constituţie – parlamentarii constituiţi în vederea comiterii de infracţiuni o vor folosi„, a completat jurnalistul.

Reamintim că Senatul a respins marti cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.

Cookies