ȘTIRI

CTP îl critică pe Patriarhul Daniel: „Un tejghetar de la Godporaţie”

„Cum dom’le, deci să nu vină la club, să vină la biserică? Formidabil! Și-atunci când numesc godporație această instituție, în frunte cu individul ăsta Daniel, cum se mai pot supăra pe mine niște credincioși? Sau cum mai pot să creadă într-un astfel de ins? Eu îi înțeleg că au credința lor în Dumnezeu, că au credința lor în ortodoxie. I-am respectat pe credincioșii autentici întotdeauna, dar cum pot acești oameni care cred sincer în Dumnezeu să-și închipuie că acest individ are vreo tangență cu Hristos, cu Dumnezeu, cu fecioara Maria, cu Sfântul Duh?”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de seară, potrivit Digi24.ro.

„Individul ăsta spune nu vă duceți în club. Clubul este templul tinerilor. Ăla e templul lor, ei acolo trăiesc, acolo sunt împreună, nu separat. Ați văzut ce solidaritate impresionantă naște acest club… și imbecilul ăla șef de partid care i-a făcut sataniști… faptul că aveau niște poze shocking pe pereți și cântă într-un anume fel, rockul ăla, nu-i adevărat, acolo este locul lor de solidarizare extraordinară. Au intrat acolo, în templul ăla, ca să-și salveze prietenii și au murit ei. Și domnul ăsta îi cheamă la biserică. De ce nu a venit el acolo să aducă alinare sufletească? Nu vin eu acolo, eu stau la mine… am înțeles că s-a deplasat tot cu antemergător la o slujbă, fără niciun fel de problemă. Nu vreau… am rostit destule cuvinte dure la adresa acestui personaj… un tejghetar! Un tejghetar care poartă valtrapurile alea pe el”, a adăugat jurnalistul.

Patriarhul Daniel a participat, marţi, la înmormântarea femeii de serviciu din Clubul Colectiv unde, în urma incendiului de vineri 32 de persoane au decedat. La ieșirea din capelă, Patriarhul Daniel a fost iritat de întrebările presei și a răspuns celor care întrebau de ce nu au venit preoții ortodocși la locul tragediei: „Dacă vin preoții, de ce vin preoții, dacă nu vin preoții, de ce nu vin. Aceasta este atitudinea ostilă față de Biserică. Mesajul a fost transmis în biserică. Învăţaţi mai bine ce-i credinţa ortodoxă!”, a răbufnit Patriarhul. „Nu învățați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învățați mai bine ce-i credința ortodoxă. (…) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button