ȘTIRI

CTP despre Dacian Cioloș: Ăsta nu e comportament de inginer, ci de cârpaci

Parlamentarii au votat marţi învestirea noului Executiv. 389 de parlamentari au votat pentru învestirea Cabinetului condus de Dacian Cioloş. Întrebat cum interpretează votul larg de susținere pe care l-a obținut guvernul Cioloș în Parlament, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a minimalizat importanța acestui gest politic, subliniind că a fost vorba doar despre o formalitate, pentru că partidele nu-și mai asumă acum responsabilitatea guvernării: „Nimic, adică zero. N-are nicio semnificație. Era hotărât dinainte să treacă acest guvern. Parlamentarii nu au soluție în afara guvernului tehnocrat în clipa de față, așa că a fost o formalitate ce s-a întâmplat. Nu e de natură să-mi trezească o mare încredere în acest guvern, având în vedere convulsiile dlui Cioloș la numirea ministrului justiției și ministrului sănătății – șovăieli, retractări, îmi pare rău, dar ăsta nu este comportament de inginer”, a spus editorialistul la Digi24

Întrebat dacă ar fi fost mai bine să fie menținut Adrian Baciu, propunerea inițială de la Ministerul Sănătății, jurnalistul a reamintit că Dacian Cioloș însuși a declarat că îl numise „în orb” și, deci, nu știa cu cine are de-a face. „Nu poți să declari, după ce ai numit un ministru, că nu i-ai cunoscut CV-ul înainte de a-l numi. Deci, ambele mișcări ale dlui Cioloș sunt decepționante: 1. modul în care l-a numit pe dl Baciu. 2. modul în care l-a retras pe dl Baciu. De ce? Pentru că nu mi se pare că niște poze făcute cu ani în urmă, în tinerețe, de acest domn, care nici măcar nu erau indecente, erau poze tipice de model, care n-au vreo legătură cu prestarea meseriei de medic, n-am văzut nicio legătură. 2. Dl Cioloș a trăit o revelație în legătură cu faptul că nu și-a terminat studiile viitorul ministru al sănătății, că era doar rezident și asta a fost considerată o incompatibilitate cu postul de ministru. Asta la Sănătate.

Căci la Justiție, același domn Cioloș, premierul României, a considerat faptul că doamna Guseth nu că nu le-a terminat, nici nu le-a început vreodată studiile juridice nu e nicio problemă, o face foarte compatibilă cu funcția de ministru al justiției, pentru ca după aceea, în miez de noapte, să aibă o nouă revelație dl Cioloș și s-o retragă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„În fața unui asemenea comportament, care, repet, pe mine mă dezamăgește, pentru că l-am creditat ca un inginer bun pe dl Cioloș – asta nu e gândire inginerească, nu e comportament de inginer, e comportament de cârpaci, deci asta mă face să-mi pun întrebări în legătură cu modul în care i-a selectat pe ceilalți miniștri, care sunt acum în guvern”, a mărturisit jurnalistul la Digi24.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button