CSU se reunește în ședință. Masca ar putea rămâne obligatorie în zone aglomerate din București

15 mai 2021
433 Afișari
CSU se reunește în ședință. Masca ar putea rămâne obligatorie în zone aglomerate din București

Comitetul pentru Situații de Urgență din București se va reuni, sâmbătă, în jurul orei 12:00. Autoritățile vor să analizeze dacă măsurile de relaxare din București au nevoie de modificări. Astfel, masca ar putea rămâne obligatorie în zone aglomerate din Capitală, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, pentru Digi24. „Conform hotărârii, în zonele pe care le identificăm ca fiind cu potențial de aglomerare se va institui obligativitatea purtării măștii”, a spus prefectul Capitalei.

„În jur de ora 12:00-13:00 va avea loc ședința Comitetului pentru Situații de Urgență. Analizăm și noi, conform HG, care ar fi zonele aglomerate, dacă ar trebui să adăugăm peste cele care sunt deja prevăzute în ordinul comun al ministerelor sănătății și de interne și, de asemenea, să ajustăm  măsurile pe care le aveam în ultima hotărâre a CMBSU față de noile măsuri de relaxare care au fost hotărâte.

Suntem în discuții atât cu DSP cât și cu Poliția și cu ISU să identificăm sau să vedem dacă putem să identificăm și să și precizăm în hotărâre, ne gândim la zonele pietonale, știm că în Centrul Vechi se pot forma aglomerări, mai ales că se vor deschide acum toate restaurantele și vor funcționa până la ora 00:00, multe dintre parcuri se aglomerează în weekend, arterele comerciale sunt destul de aglomerate… Urmează să discutăm.

Conform hotărârii, în zonele pe care le identificăm ca fiind cu potențial de aglomerare se va institui obligativitatea purtării măștii.

Pentru operatorii economici nu avem nimic nou față de ce se prevedea în hotărâre, trebuie ridicate interdicțiile de funcționare între 21:00 și 5:00, ei vor putea să funcționeze tot timpul, cu excepția restaurantelor, cafenelelor care vor funcționa până la 00:00. Aplicabilitatea va fi imediată”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Digi24.

Cookies