CSM: Traian Băsescu și Kelemen Hunor au afectat INDEPENDENȚA justiției

de:
26 mai 2015
0 afișări
CSM: Traian Băsescu și Kelemen Hunor au afectat INDEPENDENȚA justiției

Consiliul Superior al Magistraturii a decis marți că fostul președinte Traian Băsescu și deputatul UDMR Kelemen Hunor au afectat independența Justiției. Plenul CSM și-a însușit marți concluziile Inspecției Judiciare, anunță Agerpres.

De semenea, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marți, sesizarea Inspecției Judiciare pentru a efectua verificări legale în vederea stabilirii posibilei afectări a independenței justiției și magistraților de către SRI.CSM a admis solicitările Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Asociației Magistraților din România și Asociației Procurorilor din România privind declarațiile făcute de Dumitru Dumbravă. Detalii aici.

CITEȘTE ȘI: Inspecția Judiciară: Traian Băsescu a încălcat din nou independența justiției

Fostul președinte Traian Băsescu a încălcat din nou independența justiției prin declarațiile pe care le-a făcut în cadrul unei emisiuni TV, se arată într-un raport al Inspecției Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Fostul șef de stat ar fi spus în cadrul emisiunii că „Inspecția Judiciară s-a fi transformat într-o măciucă în gura oricui ar vrea să se exprime liber” referitor la sistemul de justiție. 

Anterior, tot miercuri seara, la Nasul Tv, Traian Basescu a atacat dur sefii institutiilor judiciare, despre care a spus ca sunt „niste lingai” de care i se face „pur si simplu greata”.

Cookies