ARHIVA B365

CSM sesizează Inspecţia Judiciară după declaraţiile premierului. Reacția lui Victor Ponta

UPDATE Premierul Victor Ponta a declarat că nu înțelege de ce unii pot să comenteze hotărârile judecătorești și alții nu. „Domnul Dănileț se duce la televizor și comentează, eu dacă spun despre o hotărâre … ei au voie și noi nu avem voie. Eu cred că ori facem o regulă pentru toată lumea ori sunt unii mai șmecheri… N-avem voie să scoatem un cuvânt, iar Dănileț merge să comenteze hotărârile”, a declarat Ponta marți.

Inspectia Judiciara va stabili daca premierul Ponta a afectat independenta sistemului judiciar prin declaratiile referitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea.

„Ca urmare a afirmatiilor domnului Victor Ponta, prim-ministru al Romaniei, emise in spatiul public in cadrul emisiunii ‘Ora de varf’, difuzate pe postul de televiziune Romania TV in data de 1 iunie 2015, cu incepere de la ora 20.31, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari cu privire la apararea independentei sistemului judiciar, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicata cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata intr-un comunicat al CSM transmis marti si citat de Agerpres.

„Este (tensiune in PSD – n.r.), bineinteles ca este, pentru ca noi am guvernat si guvernam si la nivel central, guvernam si la nivel local. Dupa chestia asta absolut nedreapta cu condamnarea lui Dragnea – ca am facut referendum, de parca l-a facut Dragnea singur, dar l-am facut toti – ati vazut ce patesc aia doi judecatori de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu stiu ce. Va dati seama ca judecatoarele de la Dragnea daca cumva il achitau pe Dragnea cred ca erau si arestate acum. Au dat si ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru ca nu doar noi, ci si PNL a fost cu noi la suspendare. Toti am fost, ma rog, toti cei care am luat decizia. Sigur ca e o stare de nemultumire, pentru ca e o nedreptate care ni se face”, a declarat Ponta, la Romania TV.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button