CSM sesizează Inspecția Judiciară privind declarațiile lui Adrian Sârbu

de:
03 feb. 2015
0 Afișari
CSM sesizează Inspecția Judiciară privind declarațiile lui Adrian Sârbu

„Ca urmare a afirmațiilor lansate în spațiul public de Adrian Sârbu, acționar majoritar al Mediafax Group, în cuprinsul cărora a făcut mai multe referiri la activitățile desfășurate în dosarul „Mediafax”, instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă și în ce măsură a fost adusă atingere independenței și imparțialității procurorilor PICCJ, precum și dacă a fost adusă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său”, se arată într-un comunicat al CSM transmis marți AGERPRES.

De asemenea, CSM solicită tuturor factorilor implicați să aibă în vedere faptul că sunt în desfășurare proceduri judiciare și este necesar să fie respectată obligația de rezervă ce incumbă fiecărei persoane pentru a se evita prejudicierea unor instituții fundamentale ale statului de drept.

CITEȘTE ȘI: Sârbu, adus la audieri cu duba Poliției. Întrebat cum a fost în arest, el a răspuns „cool”. VIDEO

Adrian Sarbu a fost retinut luni de procurori pentru 24 de ore, el fiind acuzat de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare. In acest dosar sunt cercetate penal mai multe persoane pentru evaziune fiscala.

Cookies