ARHIVA B365

CSM: Radu Mazăre a lezat demnitatea magistraților prin declarațiile sale

Comunicatul de presă al CSM, conform realitatea.net:

„Consiliul Superior al Magistraturii a luat la cunoştinţă din relatările mass media despre invectivele adresate de către primarul Constanţei, Radu Mazăre, la adresa procurorului DNA care a dispus conducerea sa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu mandat de aducere, în urmă cu mai multe luni.

În baza rolului său constituţional de garant al independenţei justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii consideră că folosirea, în cadrul unor adunări publice, a unor expresii indecente la adresa procurorilor, cu trimitere la o situaţie concretă vizată de un dosar penal, este de natură nu numai a induce un sentiment de nesiguranţă raportat la independenţa şi imparţialitatea judecătorilor şi procurorilor, ci şi de a leza demnitatea acestora.

Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că prin invectivele adresate de către primarul Constanţei la adresa unui procuror DNA s-au depăşit limitele admisibile ale discursului politic public şi ale libertăţii de exprimare aşa cum sunt protejate de dispoziţiile art. 10 din Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.”

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţei, primarul Radu Mazăre, i-a îndemnat pe delegaţii constănţenii la conferinţa judeţeană a filialei locale să-l voteze pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, dând de înţeles că a ajuns să-i fie frică de procurorii DNA care l-ar ameninţa atât pe el cât şi pe aleşii partidului, scrie evz.ro.

Radu Mazăre a acuzat „sistemul opesiv” impus în ultimii 10 de către Traian Băsescu, cerându-le membrilor de partid să îl voteze pe Victor Ponta. „Dacă nu iese Ponta şi nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate, nu mai stau. Nu mai stau pentru că nu mai am satisfacţii. Pentru că nu mai vreau să stau patru zile pe săptămână cu avocaţii. E inadmisibil să mă ia procurorul şi să mă întrebe pe mine, cum a vândut Consiliul Local un teren acum 10 ani? Să-mi deschidă dosar penal. Nu poţi să te lupţi la nesfârşit cu un sistem care luptă împotriva ta pe banii statului”, s-a enervat primarul Constanţei. El a pomenit de Nicuşor Constantinescu, care numai din dorinţa „de a face bine” a ajuns să fie arestat. „Dacă nu iese Ponta vom trăi în aceeaşi ţară. Şi vom trăi în acelaşi mod de a pune problema şi cu aceeaşi teamă în suflet”.

Făcând referire la “sistemul procurăresc”, Radu Mazăre a sugerat că, pe lângă aleşii PSD, până şi slujitorii Bisericii pot ajunge pe mâna DNA. “Când vezi că ai ajuns într-o funcţie şi lumea te salută, îţi creşte pipota de bucurie. Dar dacă trăieşti  într-un sistem de ăsta procurorăresc orice lucru faci, poate să fie interpretat, şi orice funcţionar tremură carnea pe el de frică. Vedeţi, astăzi îl anchetează şi pe Înalt Prea Sfântul, Teodosie. Pe Dumnezeu trebuie să-l mai ancheteze”.  După ce Victor Ponta va deveni preşedinte, Radu Mazăre speră în “normalizarea societăţii româneşti”. “Restul, că o să facem Cazinoul, că o să plece la Dragnea, nu ştiu. Dacă o mai fi liber Dragnea”.

Primarul Constanţei a tunat împotriva „sistemului opresiv al lui Traian Băsescu” care ar fi ” mult mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu, servicii multe, sunt de 10 ori mai mulţi angajaţi, şi în ţara românească la trei oameni care muncesc sunt patru pensionari şi încă patru ne urmăresc”. El şi-a avertizat colegii de partid că „în ţara asta nu mai are nimeni de unde să ştie dacă va mai fi liber, mâine. Pot să te ia cu mascaţii, cum m-au luat pe mine acum cinci luni de zile, pe motiv de urgenţă şi după aia în dosarul meu, să nu facă procurorii, nicio hârtie” A primit aplauze şi urale când, de la microfon, i-a înjurat birjăreşte pe procurorii anticorupţie. „Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenţă şi timp de cinci luni de zile în dosarul meu să nu facă niciun act procurorii. Păi f… în c… pe mă-ta, când m-ai luat cu mascaţi şi ai zis că e urgenţă, că de-aia m-ai adus la DNA, că era stare de urgenţă, după aia trec cinci luni de zile fără ca tu să faci o hârtie!? De asta trebuie să-l votăm pe Ponta. Ca noi, care om mai sta, care om mai trăi pe aici, liberi, neliberi, copiii noştri, să trăim într-o ţară normală”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button