CSM București și-a aflat adeversara din grupele Ligii Campionilor

de:
28 iun. 2019
1 Afișari
CSM București și-a aflat adeversara din grupele Ligii Campionilor

Grupele: Metz, Vipers, Podravka, FTC Budapesta (grupa A); Rostov-Don, Team Esbjerg, MKS Lublin, CSM Bucureşti (B); SCM Râmnicu Vâlcea, Buducnost, SG BBM Bietigheim, Brest (C); Gyor, Krim, IK Savehof, echipa care câştigă turneul de calificare (D).

La tragerea la sorţi, SCM Râmnicu Vâlcea a făcut parte din prima urnă valorică, iar CSM Bucureşti din cea de-a patra.

Turneul de calificare va avea loc între 6-8 septembrie, cu meciurile Rocasa Gran Canaria – DHK Banik Most şi Kastamonu – ZORK Jagodina.

Deţinătoarea Ligii Campionilor este formaţia ungară Gyor ETO.

În sezonul trecut, CSM Bucureşti a ratat calificarea la Turneul Final Four.

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, va evolua în grupa D a Ligii Campionilor, cu echipele Medvedi, Kadetten, IFK Kristianstad, Wisla Plock şi GOG, conform tragerii la sorţi de joi, de la Viena.

La tragerea la sorţi, Dinamo a făcut parte din prima urnă valorică.

În grupa C vor juca echipele IK Savehof, Tatran Preşov, Cocks, HC Rabotnik, Bidasoa Irun şi Sporting CP.

Prima clasată în fiecare grupă va juca baraj pentru calificare în faza optimilor de finală ale competiţiei, la fel ca în sezonul trecut.

Meciurile vor începe între 11-15 septembrie, ultima etapă fiind programată între 26 februarie – 1 martie 2020.

Potrivit regulamentului competiţiei, din grupele A şi B prima clasată se califică direct în sferturile competiţiei, iar echipele de pe locurile 2-6 ajung în optimi, unde se vor afla şi două echipe provenite din grupele C şi D, inferioare valoric, acestea urmând a fi stabilite în partidele din baraj.

Şase câştigătoare din optimi se vor alătura în sferturi câştigătoarelor grupelor A şi B, pentru cele patru locuri din semifinale.

În sezonul trecut, Dinamo Bucureşti a trecut de faza grupelor, în premieră, dar nu a ajuns în optimi, fiind eliminată de Sporting la baraj.

Cookies