ARHIVA B365

CSM a luat act de demisia Monei Pivniceru

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a precizat că după redactarea hotărârii în cazul demisiei Monei Pivniceru din funcţia de judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, documentul va fi trimis preşedintelui, care urmează să emită decretul de eliberare din funcţie. După emiterea decretului de eliberare din funcţie, Mona Pivniceru ar putea fi numită ministru al Justiţiei. Propunerea de numire la Justiţie a Monei Pivniceru ar urma să fie trimisă preşedintelui, care va emite decretul de numire.

La şedinţa Plenului CSM sunt prezenţi premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, procurorul general, Codruţa Kovesi, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi cei trei membri ai Consiliului care au lipsit la şedinţa convocată joi, respectiv Ana Lăbuş, Florentina Gavadia şi Bogdan Gabor. După constatarea existenţei cvorumului, s-a propus suplimentarea ordinii de zi, urmând să fie luată în discuţie şi demisia din magistratură a Monei Pivniceru, scrie Mediafax. 

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la intrarea în CSM, că este un semn de responsabilitate să vii la serviciu şi să faci ceea ce prevede legea, precizând că sunt lucruri mai importante decât numirea Monei Pivniceru ca ministru al Justiţiei, oamenii fiind neîncrezători în instituţiile statului. „Cred că sunt lucruri mult mai importante decât numirea doamnei Pivniceru, oamenii fiind foarte nemulţumiţi şi neîncrezători în instituţiile statului. Fie că au văzut ce s-a întâmplat la CC, fie că au văzut ce s-a întâmplat la CSM, ori judecătorii, procurorii, magistraţii trebuie să recâştige încrederea oamenilor. Să fie responsabili”, a declarat Victor Ponta, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde urmează să participe în calitate de ministru interimar al Justiţiei.

Ana Lăbuş, Florentina Gavadia şi Bogdan Gabor, care nu au fost miercuri la Consiliu, motivându-şi absenţa prin probleme medicale grave în familie, sunt la Consiliul Superior al Magistraturii, absentă fiind doar Georgiana Isac, care este în concediu. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii trebuia să ia în discuţie, miercuri, demisiile Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură, procedură în urma căreia aceasta va putea prelua Ministerul Justiţiei, unde, din 7 august, interimatul este asigurat de premierul Victor Ponta. Şedinţa Plenului CSM nu s-a putut desfăşura din cauză că au fost prezenţi doar 14 membri, în condiţiile în care pentru a fi întrunit cvorumul era nevoie să participe minim 15 membri ai Consiliului. Primul ministru, care a venit la CSM în calitate de membru de drept al Consiliului, el fiind ministru interimar al Justiţiei, a declarat că nu a fost întrunit cvorumul pentru a se lua act de demisia Monei Pivniceru, calificând situaţia ca fiind împotriva interesului justiţiei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button