CSA Steaua București va fuziona cu CSM București, echipa Primăriei Capitalei

de:
29 iul. 2013
1 Afișari
CSA Steaua București va fuziona cu CSM București, echipa Primăriei Capitalei

Clubul Sportiv Municipal București va fuziona cu CSA Steaua București și Clubul Sportiv de Baschet Atletic București. Astfel se va crea echipa de baschet Steaua CSM Bucureşti.

Noua echipă va evolua în sala Stelei, Sala Regimentul de Gardă Mihai Viteazu, iar Primăria Capitalei se va obliga să sprijine financiar noul club cu 500.000 de euro brut anual. Echipa va prelua programul Stelei în Liga Naţională, dar şi în Cupa României în cadrul competițiilor de baschet la nivel național, iar rezultatele obținute de Steaua CSM vor fi trecute în palmaresul Stelei.

CS Atletic București va coordona activitățile de management și marketing ale nou-infințatului club sportiv

„Bucureștiul, cu excepția echipei de fotbal, în ultimii cinci ani de zile nu a mai reușit să mai câștige un titlu național, la nivel de echipe. Fondurile pe care dvs le alocați acum echipei de baschet vor fi cu 50% mai mici decât în anul anterior. În țară există aceste parteneriate (n.r. cu administrația locală): HCM Constanța domină clar handbalul și voleiul, Clujul și Petrolul, care domină baschetul. Era momentul ca și noi să oferim bucureștenilor iubitori de sport echipe care se vor bate pentru titlu național sau pentru cupă europeană. Sper ca la primă echipă să fim bucuroși cu toți să sărbătorim cel puțin o medalie pentru echipa proaspăt creată”, a declarat George Boroi, președintele CSA Steaua București.

Grupul de consilieri PDL s-a arătat împotriva acestei fuziuni, considerând că ar denatura scopul inițial al CSM București, acela de a fi de club pentru copii și juniori.  

„Acest club a fost infiintat cu scopul de a fi oferit copiilor bucurestenilor dupa ce sportul a fost scos din programa scolara. Suntem a patra tara din Europa la obezitatea la copii. Acest club avea un rol. Acum facem baschet, fotbal, care nu are nicio legatura cu cetatenii. Bucurestiul nu are fonduri de a sustine un club sportiv de seniori. Eu cred ca rostul lui ar fi ca aici sa vina cat mai multi copii si sa-si dezvolte aptitudinile si sa scape un pic si de obezitate. Ceilalti daca vor sa faca cluburi, prin fundatii, sa faca separat”, a spus consilierul PDL Mihai Voicu.

Obiectivele propuse pentru Steaua CSM București sunt: calificarea în play-off în următorii doi ani și participarea într-o cupă europeană, în 2015-2015, şi clasarea în primele patru locuri, în stagiunea rmătoare. Acordul de asociere va fi valabil timp de patru ani, iar fuziunea celor două cluburi duce la „eliberarea” unui loc în Liga Naţională de Baschet.

„A sosit și ziua când sportul poate aduce enorme beneficii în cadrul comunității locale în care ne desfășurăm activitatea. Vom avea în vedere o activitate responsabilă de a evalua toate secțiile și de a face performanță acolo unde avem și condiții. Se pare că vom avea trei secții în care cu ajutorul Clubului Sportiv Municipal, imaginea Primăriei va fi una pozitivă prin rezultatele pe care le vom obține în perioada următoare. În legătura cu sportul de masă, pentru toți, ne gândim la emulsia și emulația care va fi creată în jurul copiilor care vor participa la aceste competiții ale secțiilor unde vom dori să facem performanță,l să putem promova acest sport și să putem organiza proiecte pentru copii și tineret”, a declarat Viceprimarul Eugen Nicolăescu, cu prilejul aprobării acordului de fuziune în ședința CGMB din 29 iulie 2013.

Dacă CSM București nu achită salariile jucătorilor și antrenorilor pe o perioadă mai mare de trei luni consecutive sau intervin mai mult de trei întârzieri de plată a salariilor, oricare dintre celelalte două părți poate transmite o declarație de reziliere unilaterală a acordului.

Cookies