Cruzime față de animale lângă București. Mai multe pisici din Snagov au fost lovite cu săgeți de arbaletă

05 mart. 2023
274 Afișari
Cruzime față de animale lângă București. Mai multe pisici din Snagov au fost lovite cu săgeți de arbaletă
Cruzime față de animale lângă București. Mai multe pisici din Snagov au fost lovite cu săgeți de arbaletă | Sursă foto: Unspalsh

Mai multe pisici de lângă București au fost ținta unor atacuri cu săgeți de arbaletă. Animalele au fost găsite de locuitorii din Snagov, Ilfov și duse la veterinar pentru a primi îngrijiri medicale.

Pisicile din Snagov, victime ale cruzimii față de animale

Locuitorii din Snagov, Ilfov au găsit mai multe pisici rănite în urma unor lovituri cu săgeți de arbaletă. Găsirea animalelor rănite i-a speriat pe oameni. În total trei pisici au fost rănite în acest mod, după cum transmite publicația Digi24.ro.

După ce a treia pisică a fost dusă la veterinar, oamenii s-au adresat autorităților pentru a pune capăt acestei situații. Iată ce a declarat veterinarul la care a ajuns cea de-a treia pisică împușcată:

Din fericire este o plagă superficială pentru că a fost lovit la nivel de spate, deci nu i-a perforat toracele. Din fericire a avut noroc, spune medicul veterinar Daniel Barbu.

Au fost deschise două dosare penale

Femeia care a găsit ultima pisică și care a dus-o la medic, a declarat că îi este frică să iasă în curte, mai ales că și are animale de companie.

Am fost acolo, am văzut un pisoi săgetat cu o săgeată de arbaletă, l-am tras de sub mașină, mi-era o milă teribilă, era foarte chinuit. Este al treilea pisoi din zonă împușcat cu o săgeată de arbaletă. Arbaleta o am, am fost la Poliție ieri după ce am internat pisoiul și mi-au spus să o păstrez ca probă. Mă sperie faptul că nu mai pot să ies prin curte. Și eu am pisici și nu le scot afară, a declarat o locuitoare din Snagov pentru Digi24.

Un alt motan rănit cu o săgeată de arbaletă este Bubu. Acesta s-a întors acasă rănit. Stăpânii cred că cel care l-a țintit nu a reușit să-l nimerească de la distanță. Din fericire, motanul si-a revenit la o săptămână de la incident.

Poliția Animalelor a declarat, pentru Digi24, că în această cauză au fost deschise două dosare penale pentru comiterea infracțiunii de cruzime împotriva animalelor.

Cookies