ȘTIRI

„Crizator” cuvânt nou-inventat de Iohannis și definiția parodiată de USR PLUS

Iohannis a inventat un cuvânt. Șeful statului i-a numit „crizatori” pe vinovații care în viziunea lui au declanșat actuala criza politică. În replică, USR PLUS a postat un mesaj în care a creat o definiție a cuvântului nou-inventat de șeful statului.

După ce Iohannis a inventat un cuvânt pentru a-i ataca pe liderii USR PLUS, aceștia au răspuns în același spirit: au inventat și ei o definiție a cuvântului care nu există în DEX.

„Crizator, crizatoare, s.n 1. Care nu tolerează corupția sau cheltuirea clientelară a banului public. 2. Care nu acceptă conducerea discreționară a unui guvern. 3. (Inv.)Cineva care nu e pe placul președintelui unei țări și este exclus de la guvernare. 4. Totalitatea miniștrilor unui partid politic care își dau demisia pentru a trage un semnal de alarmă atunci când guvernarea este împotriva intereselor cetățenilor. Din fr.crise sursa: USR PLUS ’21 (2021)”, este postarea vicepreședintelui USR PLUS Vlad Voiculescu.

Iohannis i-a atacat pe „crizatorii” de la USR PLUS

Preşedintele Klaus Iohannis a folosit  termenul de „crizatori” pentru a-i descrie pe cei care au condus la actuala criză politică, cu trimitere la USR PLUS.

„Avem nevoie de reformă în administraţie. Avem nevoie de reformă în domeniul pensiilor, avem nevoie în domeniul salarizării publice. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare, cum se numeşte. Coaliţia care a guvernat până acum nu a reuşit să rezolve aceste probleme. Nu are rost să vă explic eu, acum, de la Bruxelles, de ce nu au reuşit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii, cei care în loc să facă reforme au produs crize. Asta este situaţia la noi”, a afirmat Klaus Iohannis la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European.

„Crizator” cuvânt nou-inventat de Iohannis și definiția parodiată de USR-PLUS
„Crizator” cuvânt nou-inventat de Iohannis și definiția parodiată de USR-PLUS

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button