ARHIVA B365

CRIZA REFUGIAŢILOR. Orban:Cei care intră ilegal în ţară vor fi arestaţi şi riscă 5 ani de închisoare

CRIZA REFUGIAŢILOR. Viktor Orban a precizat că se opune propunerii președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a repartiza prin cote obligatorii 160.000 de refugiați între statele membre ale UE, el avertizând că „deciziile europene nu se pot lua fără consimțământul șefilor de stat”.

Până acum s-a convenit că nu se vor lua decizii ce afectează întregul continent, iar ceea ce a propus președintele CE contravine acestei înțelegeri, a punctat șeful executivului de la Budapesta.

„Ne aflăm în fața unei rebeliuni”, a declarat premierul ungar Viktor Orban după o întâlnire cu președintele grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber. Șeful executivului ungar a menționat că unii refugiați refuză să coopereze cu poliția maghiară, lucru ce este de asemenea ilegal.

CRIZA REFUGIAŢILOR. El a subliniat că „sunt multe de făcut cu privire la criza migratorie și deciziile trebuie luate rapid” în cadrul Uniunii Europene.

Potrivit româniatv.net, Orban a anunţat că începând din 15 septembrie, imigranţii care vor intra ilegal pe teritoriul Ungariei vor fi arestaţi şi riscă până la 5 ani de închisoare.

Orban a mai precizat că țara sa respectă cu strictețe acordurile Schengen, iar „faptul că Grecia a renunțat să respecte această legislație nu înseamnă că și Ungaria trebuie să facă la fel”. În opinia lui Orban, problema refugiaților trebuie rezolvată pe teritoriul Greciei, prima țară din Schengen unde aceștia ajung, iar dacă autoritățile de la Atena nu pot îndeplini această sarcină, atunci UE trebuie să le sprijine, inclusiv „cu forțe de apărare a granițelor”.

La rândul său, Manfred Weber a apreciat că Ungaria respectă legislația europeană prin decizia de a înregistra toți solicitanții de azil care sosesc la granițele ei.

CRIZA REFUGIAŢILOR. Anterior, guvernul ungar a anunțat că la frontiera cu Serbia vor fi create oficii unde se vor primi cereri de azil din partea refugiaților, aceste solicitări urmând să fie soluționate rapid, iar cei cărora nu li se va aproba cererea vor fi returnați Serbiei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button