ARHIVA B365

CRIZA REFUGIAȚILOR – Primele CORTURI PENTRU IMIGRANȚI, instalate în ROMÂNIA – UPDATE

Amplasarea corturilor arată faptul că autorităţile din România se pregătesc pentru refugiaţi pe teritoriul ţării. Autorităţile nu vor să spună câţi imigranţi se aşteaptă să ajungă în România şi când au putea ajunge aceştia.

În tabăra de la Lunga, județul Timiș, au fost ridicate 50 de corturi de armată, care sunt păzite de jandarmi.

Foto: MAI (Captură Digi24)

Foto: Digi24

Ulterior, Ministerul de Interne a anunțat ridicarea unei alte tabere, la Stamora Moravița. Potrivit primarului din localitate, administrația locală a oferit MAI un teren de aproximativ 8 hectare, pentru ridicarea taberei, anunță Digi 24.

Şi la Beba Veche, localitate aflată la graniţa dintre Serbia şi Ungaria, sunt pregătiri intense. Aici nu s-a ridicat încă o tabără, dar au fost aduse forţe suplimentare de poliţie de frontieră, potrivit Digi24.

„Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraționistă, aceste acțiuni sunt necesare pentru testarea capacităților noastre de reacție la dinamica din regiune”, a afirmat Oprea în ședința de analiză de la sediul MAI, potrivit AGERPRES.

Sâmbătă, Ministerul de Interne a anunțat că derulează un exerciţiu în judeţul Timiş, din dispozițiile vicepremierului Gabriel Oprea. Exercițiul are loc în contextul crizei imigranţilor. 

Din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, în judeţul Timiş se desfăşoară un exercițiu de testare a capacității operaționale de răspuns al autorităților române, raportat la situaţia înregistrată în statele din vecinătatea României, din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button