CRIZA REFUGIAȚILOR – Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu: Ridicarea de garduri, un gest AUTIST

de:
20 sept. 2015
0 Afișari
CRIZA REFUGIAȚILOR - Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu: Ridicarea de garduri, un gest AUTIST

„În ce privește migrația am reiterat necesitatea unei viziuni strategice la nivelul UE care să abordeze toate dimensiunile acestei problematici, mai ales să încercăm să găsim soluții durabile pentru gestionarea la sursă în statele de origine a problemei migrației pentru că este nevoie de a trata cauzele acestui fenomen și nu doar simptomele pe care le vedem astăzi în Europa. I-am spus domnului ministru că, în opinia mea, ridicarea de garduri care să delimiteze ‘Europa civilizată’ de restul Europei este un gest mai degrabă autist și inacceptabil, în afara spiritului european. În schimb, România este frontiera externă a UE și a NATO și avem toată capacitatea de a apăra comunitatea de valori din care facem parte”, a afirmat Bogdan Aurescu.

Declarațiile oficialului român au fost făcute în contextul unei întâlniri cu omologul său olandez, Bert Koenders. La rândul său, șeful diplomației olandeze a spus că în contextul crizei refugiaților „este important ca toate țările din Europa să colaboreze și să discute despre ce este de făcut”, potrivit romaniatv.net.

„Trebuie să abordăm problema de la rădăcină, când am avut reuniunea cu miniștrilor afacerilor de interne, se vorbea despre o componentă foarte importantă care se va discuta la summitul de miercuri. Care sunt originile aceste crize, nu numai conflicul din Siria, ci și sprijinul acordat refugiaților în Libia, cooperarea pe care o avem cu Turcia? (…) Trebuie să dăm dovadă de solidaritate în Europa, toată lumea trebuie să colaboreze. Este o încercare din care nu poate ieși nicio țară dacă acționează singură.(…) Este un test pentru Europa. Cu toții avem probleme diferite, dar trebuie să rezolvăm această problemă împreună”, a afirmat Bert Koenders, aflat într-o vizită la București.

Ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, a anunțat că au început lucrările pregătitoare pentru ridicarea unui zid și la granița cu România, după cel ridicat deja la granița cu Serbia, pentru a-i opri pe imigranți.

Cookies