ARHIVA B365

CRIZA IMIGRANŢILOR: Specialiştii maghiari planifică deja traseul gardului de la graniţa cu România

CRIZA IMIGRANŢILOR: 

Topografi și ingineri militari ungari au fost văzuți miercuri planificând traseul gardului ce ar urma să fie construit la frontiera cu România, în prelungirea celui de la granița cu Serbia, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.ro.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunțat marți că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranți.

CRIZA IMIGRANŢILOR: 

”Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României”, a spus șeful diplomației ungare.

Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficanții de persoane care acționează de-a lungul graniței cu Serbia își modifică ruta către granița cu România și este probabil ca presiunea migraționistă să se mute în direcția României.

MAE a transmis ulterior că maniera de a acţiona a părţii ungare este inadmisibilă şi contrară Parteneriatului Strategic.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button