ARHIVA B365

CRIZA IMIGRANŢILOR. Alţi trei români REŢINUŢI în Ungaria pentru trafic de persoane

Cei trei cetăţeni români au fost audiaţi la data de 29 august 2015 şi se află în arestul Poliţiei Budapesta.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, din data de 26 august 2015, în Ungaria au fost reţinuţi 26 de cetăţeni români pentru trafic de persoane. Până în acest moment niciunul dintre aceştia nu a solicitat asistenţă consulară.

Ambasada României la Budapesta menţine legătura cu autorităţile ungare în cazurile cetăţenilor români reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane.

Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 30 august 2015, de Poliţia ungară că un cetăţean român a fost reţinut în această dimineață în apropierea localităţii Kistelek pentru suspiciunea de trafic de persoane, informează MAE într-un comunicat remis duminică după-amiază. 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, din data de 26 august 2015, în Ungaria au fost reţinuţi 27 de cetăţeni români pentru trafic de persoane. Până în acest moment niciunul dintre aceştia nu a solicitat asistenţă consulară.

Ambasada României la Budapesta menţine legătura cu autorităţile ungare în cazurile cetăţenilor români reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane.

În cursul zilei de sâmbătă, 29 august 2015, cei 12 cetăţeni români reţinuţi pentru trafic de persoane, în Ungaria, la data de 26 august 2015 au fost aduşi în faţa Judecătoriei Centrale Buda. Judecătoria a hotărât arestarea preventivă pentru toţi cei 12 cetăţeni români, până la data de 29 septembrie 2015. La solicitarea Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au confirmat că a fost reţinut şi un cetățean român în localitatea Braunau. Cetăţeanul român era şoferul unui camion în care au fost descoperite mai multe persoane. 

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Un consul din cadrul Ambasadei României la Budapesta a fost de faţă la audierile de la judecătorie şi a constatat că drepturile procedurale ale cetățenilor români au fost respectate. Aceştia au beneficiat de avocat din oficiu şi traducător.

Reprezentanţii legali al celor 12 cetăţeni români au înaintat recurs.

CRIZA IMIGRANŢILOR. Alţi patru români, arestaţi pentru trafic de persoane. Ce spune MAE 

Ambasada României la Budapesta monitorizează cu precădere situaţia celor 12 cetăţeni români şi menţine legătura cu autorităţile ungare.

Până la acest moment, niciuna din cele 12 persoane nu a solicitat, în mod expres, asistenţă consulară din partea misiunii diplomatice române, informează MAE. 

La solicitarea Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au confirmat că a fost reţinut şi un cetățean român în localitatea Braunau. Cetăţeanul român era şoferul unui camion în care au fost descoperite mai multe persoane.

Cetăţeanul român în cauza nu a solicitat până în acest moment asistenţă consulară din partea misiunii diplomatice române.
Totodată, autorităţile austriece au confirmat că, un alt cetăţean român a fost reţinut pentru trafic de persoane în Salzburg. Acestea era şoferul unui camion în care se aflau mai multe persoane.
Poliţia austriacă, cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Viena a verificat identitatea cetăţeanului implicat în incident prin procedura cooperări polițienești internaţionale.
De asemenea, nici acest cetăţean român nu a solicitat până la acest moment asistenţăconsulară.
Ambasada României la Viena menţine legătura cu autorităţile austriece în cele două cazuri.

De asemenea, Inspectoratul de Poliţie din Budapesta a informat Ambasada României în Ungaria, la
data de 29 august 2015, că un cetăţean român suspectat de complicitate la trecerea ilegală a frontierei şi trafic de persoane a fost reţinut şi este deţinut într-un penitenciar din Budapesta.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până la acest moment, cetăţeanul român nu a solicitat asistenţă consulară din partea secţiei consulare de la Budapesta. Ambasada României la Budapesta este în legătură cu autorităţile ungare în acest caz, informează MAE. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button