CRIZA FRANCULUI ELVEȚIAN. Întâlnire Klaus Iohannis – Victor Ponta la Palatul Cotroceni

de:
20 ian. 2015
0 Afișari
CRIZA FRANCULUI ELVEȚIAN. Întâlnire Klaus Iohannis - Victor Ponta la Palatul Cotroceni

Întâlnirea dintre președintele Iohannis și prim ministrul Victor Ponta nu an fost mediatizată. Cei doi au discutat despre criza francului elvețian și fluctuația monedei elvețiene din ultimele zile, potrivit Realitatea Tv.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit în cursul zilei de astăzi, la Palatul Cotroceni, pe domnul Prim-ministru Victor Ponta în cadrul unei întâlniri de lucru la care s-au discutat situaţia economică în contextul crizei francului elveţian, precum şi activitatea executivului din această perioadă.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat şi teme legate de situaţia internaţională actuală, informează știripesurse.ro.

Francul elveţian a deschis marţi aproape la egalitate cu euro, nivel la care s-a stabilizat începând din a doua parte a zilei de joi, în timp ce leul s-a menţinut în raport cu euro uşor peste pragul de 4,5 lei/euro, în contextul unei activităţi foarte restrânse în piaţa interbancară locală.

Criza scumpirii francului elvetian, care afecteaza circa 70.000 de debitori, a declansat in lumea politica o cautare febrila de solutii. PNL a propus sedinta de urgenta a Parlamentului pentru votarea unui proiect de lege a insolventei persoanelor fizice, proiect initiat de 151 de parlamentari (majoritatea PSD) si sustinut public cu mare ardoare de Ana Birchall (PSD). 

Cookies