ARHIVA B365

CRIZA DIN GRECIA. Tot ce trebuie să știi dacă îți petreci vacanța în Grecia în această vară

CRIZA DIN GRECIA, VACANȚĂ GRECIA 2015. Firma de turism Christian Tour sustine ca nu resimte nici in cazul Greciei scaderi ale vanzarilor, tara ramanand una dintre cele mai cautate destinatii de catre turistii romani, in pofida crizei economice, sociale si politicie de acolo, arata hotnews.ro.

Turoperatorii reuniti in Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania sustineau luni ca nu existau niciun fel de informatii, pana atunci, care sa-i determine sa redirectioneze turistii catre alte destinatii.

„Charterele deja programate catre diferite insule grecesti vor fi operate in continuare, dupa acelasi program, iar turistii vor beneficia de vacanta aleasa. Hotelurile partenere ale agentiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii romani de continuitatea parteneriatului si de oferirea conditiilor de cazare contractate de catre turistii romani”, au spus cei de la ANAT, luni.

CITEȘTE ȘI: Atenție! Ce avertisment are MAE pentru românii care călătoresc în Grecia 

CRIZA DIN GRECIA, VACANȚĂ GRECIA 2015. MAE roman a avertizat turistii romani ca bancomatele din Grecia sunt suprasolicitate, iar eliberarile de numerar limitate, motiv pentru care romanii amatori de vacante insorite trebuie sa aiba la ei sume mari de bani lichizi. De asemenea, in Grecia, bancile vor ramane cu ghiseele inchise pana pe 6 iulie, cel putin.

La solicitarea HotNews.ro, Marius Pandel, CEO Christian Tour a declarat ca activitatea turistica din Grecia nu este afectata in niciun fel de posibilitatea intrarii in incapacitate de plata a Greciei si de un eventul Grexit.

„Turistii nu au anulat niciun pachet achizitionat prin aceasta agentie de turism. Tarifele pentru pachetele turistice practicate de agentie nu se vor modifica, intrucat exista contracte pe o perioada lunga cu hotelierii si furnizorii de servicii turistice din Grecia”, sustine managerul.

Potrivit Christian Tour, Grecia este principala destinatie turistica de vara a romanilor si „nu credem ca va scadea numarul de pachete de vacanta vandute”.

Pentru Grecia, MAE roman a lansat un avertisment de calatorie, avand in vedere situatia tensionata din tara pe fondul problemelor economice.

CRIZA DIN GRECIA, VACANȚĂ GRECIA 2015. Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa se deplaseze in Grecia ca Federatia Navala Panelena (P.N.O.) a anuntat organizarea unei greve de avertisment de 24 de ore, la nivel national, in ziua de marti, 30 iunie 2015. Vor fi afectate toate categoriile de transportatori maritimi.

Organizatorii grevei au anuntat ca vor protesta fata de incalcarea de catre companiile de transport maritim a contractelor colective de munca.

Ca urmare a neintelegerilor dintre guvernul elen si creditorii internationali, retragerile de numerar de la bancomate sunt ingreunate si limitate. Prin urmare, turistii romani sunt nevoiti sa aiba asupra lor sume cash importante, ceea ce implica un anumit risc de siguranta personala.

De asemenea, autoritatile elene au averizat asupra riscului unei crize de carburanti la statiile de alimentare, ceea ce implica posibile neplaceri pentru romanii care merg in vacanta cu masina personala.

CRIZA DIN GRECIA, VACANȚĂ GRECIA 2015. Si turistii romani care aleg transportul cu avionul si alte mijloace in comun isi asuma o serie intreaga de riscuri, avand in vedere grevele frecvente in acest sector.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button