ARHIVA B365

CRIZA DIN GRECIA:Parlamentul de la Atena a aprobat propunerea de acord prezentată creditorilor

CRIZA DIN GRECIA: Zece deputați din partidul de stânga radicală Syriza au respins propunerea premierului grec, abținându-se de la vot sau, doi dintre ei, votând împotriva acestui plan de acord, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Printre cei opt absenteiști figurează trei personalități din majoritatea sa guvernamentală: ministrul energiei Panagiotis Lafazanis, ministrul delegat al caselor de asigurări sociale, Dimitris Stratoulis, din aripa eurosceptică a Syriza, precum și președinta parlamentului, Zoe Konstantopoulou, al treilea om în stat.

CRIZA DIN GRECIA: Potrivit Agerpres, mai mulți deputați Syriza au fost absenți de la vot, între care fostul ministru al finanțelor, Yanis Varoufakis, astfel încât textul a fost adoptat cu voturile opoziției, socialiști și conservatori în special, pentru că majoritatea guvernamentală are 149 de deputați Syriza și 13 deputați ai micului partid de dreapta suveranist Anel, aceștia din urmă votând pentru propunerea de acord.

În total, premierul Alexis Tsipras, care a făcut din acest vot o alegere de „înaltă responsabilitate națională”, a obținut 251 de voturi favorabile dintr-un total de 300 de deputați pentru a merge să negocieze sâmbătă cu creditorii țării (UE, BCE, FMI) pe baza propunerii pe care o prezentase joi seara.

Comentatorii politici estimau sâmbătă că aceste dezangajări în cadrul majorității ar putea antrena schimbări politice, posibil, sub forma unei remanieri ministeriale.

CRIZA DIN GRECIA: Alexis Tsipras, pledând în favoarea pachetului de măsuri propus de guvern, a admis în fața parlamentarilor că ele sunt „dificile” și departe de promisiunile electorale ale stângii radicale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button