ARHIVA B365

CRIZĂ DE SÂNGE. Miniştrii au donat SÂNGE pentru transfuzii

Ioana Petrescu, Titus Corlăţean sau Robert Cazanciuc au răspuns apelului lansat de ministrul Sănătăţii. Miniştrii au donat sânge la Spitalul Filantropia din Capitală, potrivit România TV.

„Am mai donat de cel puţin două sau trei ori”, a spus Titus Corlăţean.

Ministrul Finanţelor Ioana Petrescu a spus că speră ca sângele pe care l-a donat să „salveze o viaţă”.

La rândul său, Robert Cazanciuc a afirmat că gestul de a dona sânge este „un pas mic pe care îl facem astăzi pentru o cauză mare”.

Şi ministrul Apărării Mircea Duşa a răspuns apelului şi a donat sânge la Spitalul Militar.

Apelul lansat de ministrul Sănătăţii este cauzat de criza majoră de sânge din spitale. Pentru că numărul donatorilor a scăzut cu un sfert în toate centrele de transfuzii, medicii fie au apelat la stocul de urgenţă, fie au amânat operaţii.

Premierul Victor Ponta va dona sânge, vineri dimineaţă, la Tulcea, dorind astfel să-i încurajeze pe cei care ezită să se implice în campanie şi alăturându-se miniştrilor din Cabinet care au donat sânge joi la Bucureşti, potrivit Agerpres.

„Am vrut să merg cu ei, dar m-am gândit că, dacă vin aici, la Tulcea, putem da un semnal că nu doar în Bucureşti este nevoie de donatori de sânge, ci în toată ţara. Cu siguranţă, această campanie de conştientizare este extrem de necesară”, a spus Ponta.

Citeşte şi: Criză de sânge în spitale: Min. Sănătății redeschide cele trei mari centre de donare din Capitală


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button