FIT CITY

CRIZĂ DE SÂNGE. Ministrul Sănătăţii: Numărul donatorilor de sânge a crescut cu 38,73%

CRIZĂ DE SÂNGE. „Numărul mare de donatori a fost pentru noi un semnal că e nevoie să reînfiinţăm centrele de donare în spitale. Românii au dovedit că sângele apă nu se face. Le mulţumesc cetăţenilor care au donat, de asemenea colegilor mei, miniştrii cabinetului Ponta, care s-au alăturat acestei campanii. Am încredere că acest gest civic va deveni unul constant, astfel încât multe vieţi să poată fi salvate. În numai trei zile am reuşit să avem în centrele de donare 7.315 oameni, cu 38,73 la sută mai mulţi decât în zile obişnuite”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, care a precizat că această campanie va continua şi în perioada următoare.

CRIZĂ DE SÂNGE. Bănicioiu a anunţat totodată că va reînfiinţa centrele mari de donare din spitale, care au fost închise acum trei ani, începând cu Spitalul Fundeni, în septembrie, şi continuând cu Spitalul Universitar şi Bagdasar.

Vezi aici: Ce beneficii ai dacă donezi sânge

CRIZĂ DE SÂNGE. Cei care vor să doneze se pot prezenta la sediile centrelor de transfuzii sau la spitalele unde se colectează sânge, cu actul de identitate. Aceştia vor completa un chestionar, vor fi suspuşi unui triaj şi apoi unui examen clinic şi, în funcţie de rezultatul analizelor, li se comunică dacă pot sau nu dona sânge.

CRIZĂ DE SÂNGEMinistrul Sănătăţii a făcut un apel, pe 19 august, către cetăţeni să doneze sânge, având în vedere sesizările primite privind deficitul de sânge şi produse de sânge din unele unităţi sanitare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button