Criza Blue Air continuă. Compania nu își reia zborurile din data de 10 octombrie

30 sept. 2022
183 afișări
Criza Blue Air continuă. Compania nu își reia zborurile din data de 10 octombrie
Criza Blue Air continuă. Compania nu își reia zborurile din data de 10 octombrie. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Blue Air a anunțat că nu își va relua zborurile din data de 10 octombrie. Compania transmite că, în prezent, poartă discuții cu potențialii investitori și creditori, la care se alătură și Guvernul României, astfel încât să-și poată restructura profilul de capital și să reînceapă operațiunile aeriene.

Criza Blue Air continuă

Blue Air a transmis, vineri, 30 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu își poate relua zborurile nici la data de 10 octombrie, așa cum a anunțat în urmă cu o lună.

Compania aeriană low-cost declară că aceste discuții sunt complexe, iar în momentul în care vor ajunge la o concluzie, după finalizarea discuțiilor, va anunța data la care va relua zborurile:

„Având în vedere, însă, complexitatea acestui proces, Blue Air nu este, din păcate, încă în măsură să reînceapă să zboare din data de 10 octombrie 2022. Blue Air va transmite un anunț imediat după finalizarea discuțiilor în curs cu privire la momentul la care estimează că flota sa va decola din nou”,se arată în comunicatul transmis de Blue Air, potrivit Agerpres.

Blue Air spune că face tot ce este posibil pentru a își relua operațiunile de zbor.

Zboruri anulate

La data de 6 septembrie, Autoritatea Fondului de Mediu a pus sechestru pe conturi, iar Blue Air și-a anulat zborurile.

Inițial, reprezentanții companiei au declarat că vor relua cursele la data de 12 septembrie, apoi au revenit și au declarat că operațiunile de zbor vor fi reluate la data de 10 octombrie.

Compania le-a cerut scuze tuturor pasagerilor care au fost afectați de anulările programate începând cu amiaza zilei de 6 septembrie 2022. De asemenea, îi anunța pe pasagerii care au zboruri programate până în data de 10.10.2022 „să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare, aceste zboruri neputând fi operate”.

Cookies