Cristoiu susţine că are jurnalul ţinut de Udrea în timpul campaniei electorale. Ce scrie în el

de:
06 feb. 2015
0 Afișari
Cristoiu susţine că are jurnalul ţinut de Udrea în timpul campaniei electorale. Ce scrie în el

Conform informaţiilor din jurnal, citate de stiripesurse.ro,  Sebastian Ghiţă i-ar fi spus Elenei Udrea că televiziunea România TV este controlată prim-adjunctul SRI, Florian Coldea:

Ce spune Ion Cristoiu:

”Luni seara, cînd m-a sunat Elena Udrea pentru a-şi exprima amărăciunea faţă de asprimea tonului meu la o intervenţie tv (asprime nu faţă de situaţia de anchetată, ci faţă de declaraţiile publice despre stăpînirea României de către un singur om, care, culmea! nu era Traian Băsescu), a venit vorba de jurnalul invocat la Hotnews. Elena Udrea mi-a promis că-mi va trimite o copie a doua zi, marţi. Cum n-am primit-o, miercuri seara, pe cristoiublog.ro şi la B1 Tv, la dialogul cu Cătălin Stiblea, am făcut apel la Elena Udrea să-şi respecte promisiunea, reproşîndu-i că ne face pe toţi laşi, pentru că n-o credem pe cuvînt, fără să ne pună la dispoziţie probe.

Joi, 5 februarie 2015, am primit textul.

E un Document de 50 de pagini, format A4, scris  de mîna Elenei Udrea. Începe pe 4 noiembrie 2014, după anunţarea rezultatelor finale din primul tur, şi se încheie joi, 28 ianuarie 2015, înainte de convocarea la DNA.

O regulă nescrisă a gazetăriei – şi pe care eu am respectat-o din 1968 pînă acum – impune să ceri permisiunea de publicare celui care-ţi dă o informaţie off the record. Considerînd că Jurnalul are acest caracter, am cerut Elenei Udrea permisiunea să scriu despre el.

M-am grăbit să scriu (deşi a trebuit să-l desluşesc cu greu) ca despre un Document ajuns sub ochii mei de iscoditor al trecutului, şi nu de jurnalist.

(…)

Cum Klaus Iohannis era candidatul cu cele mai mari şansedintre adversarii lui Victor Ponta, Florian Coldea a fost pentru Klaus Iohannis.

2) Această bătălie crîncenă a părut pînă duminică 16 noiembrie 2014, la prînz, cîştigată de Victor Ponta.

Înaintea celui de-al doilea tur, cu 10% avans pentru Victor Ponta (înţeleg – repet – din cele scrise de Elena Udrea), funcţiile erau împărţite: Victor Ponta – preşedinte, George Maior – premier, Gabriel Oprea – la SRI.

3) Instituţia cea mai asaltată a fost ICCJ.  Elena Udrea descrie pe larg bătălia dusă de Gruparea Ponta pentru ca ICCJ să-l declare incompatibil pe Klaus Iohannis şi bătălia dusă de cealaltă grupare pentru amînarea deciziei pînă după alegeri.

4) În această bătălie, Elena Udrea a fost categoric anti-Iohannis. Nu spun pro-Ponta, ci anti-Iohannis. Poate și pentru că se considera ea îndreptățită să fie președinta României din partea Dreptei. Ea merge peste tot, insistă, pune o vorbă bună, pune o vorbă rea, discută pentru ca Klaus Iohannis să nu cîştige.

5) Aşa cum am bănuit, Traian Băsescu nu e de partea Elenei Udrea. El ascultă ce-i spune Elena Udrea despre Florian Coldea, despre ICCJ, dar, din cîte se vede din Document, face cum îl taie capul.

(…)

8) Sebastian Ghiţă joacă dublu. Cînd Elena Udrea îi reproşează că RTV o critică pe ea, care l-a ajutat să-şi facă post tv, Sebastian Ghiţă răspunde că el nu mai controlează postul.

Îl controlează Florian Coldea!”

Articolul complet, pe reportervirtual.ro.

Cookies