Cristina Jacob, spectaculoasă pe covorul roșu de la Cannes. Regizoarea filmelor “Selfie” și “Oh, Ramona” propune “The Perfect Escape”, care a avut premiera la București

26 mai 2023
170 Afișari
Cristina Jacob, spectaculoasă pe covorul roșu de la Cannes. Regizoarea filmelor “Selfie” și “Oh, Ramona” propune “The Perfect Escape”, care a avut premiera la București
Cristina Jacob, spectaculoasă pe covorul roșu de la Cannes. Regizoarea filmelor “Selfie” și “Oh, Ramona” propune “The Perfect Escape”, care a avut premiera la București

Cristina Jacob este autoarea lungmetrajelor Selfie (2014), Love is a Story (2105), Selfie 69 (2016, Premiul Publicului Gopo) și Oh, Ramona (2019) și se află la Cannes zilele acestea pentru vânzarea și distribuția internațională a celui mai recent film al său, The Perfect Escape. Producția a avut premiera la București, anul acesta, de Ziua îndrăgostiților.

Invitată la premiera Firebrand, Cristina Jacob a mărturisit „la cald” că a fost foarte impresionată de cea mai recentă producție a regizorului brazilian Karim Ainouz.

Regizoarea Cristina Jacob a purtat pe covorul roșu o rochie semnată de Maria Lucia Hohan și bijuterii Kultho.

cristina iacob regizor
Regizoarea Cristina Jacob la premiera filmului „Firebrand”. Credit foto: Arhiva personală Cristina Jacob.

„Firebrand” concurează pentru Palme D’Or, Cannes 2023

Una dintre cele mai așteptate premiere ale acestei ediții a festivalului a fost Firebrand, cu Jude Law și Alicia Vikander în rolurile principale, film ce concurează pentru Palme D’Or în cadrul celei de-a 76 ediții a Festivalului de la Cannes.

Alicia Vikander interpretează rolul Katherinei Parr in „Firebrand”. Credit foto: Larry D. HORRICKS / Brouhaha Entertainment.

 

Regizoarea Cristina Jacob a purtat pe covorul roșu o rochie semnată de Maria Lucia Hohan și bijuterii Kultho. Foto credit: photofestivalcannes.fr.

Premiera Firebrand, ovaționată în picioare timp de 8 minute

Filmul este un raport despre ce au trăit şi îndurat strămoşii noştri, de ambele părţi. Este foarte la îndemână să vezi suferinţa lui Queen Catherine, evident, oglindă a unei generaţii de femei asuprite care n-au ştiut ce înseamnă bucuria. Dar nu pot să nu văd tragedia trăită de ambele părţi. Traiul într-o supă a neîncrederii şi a permanentei suspiciuni, a paranoiei alimentate în funcţie de interese. Oameni care au condus, dar care nu au știut să ia decizii în cunoştinţă de cauză”, spune Cristina Jacob.

Firebrand este un film de epocă ce o are în centru pe Katherine Parr, a șasea și ultima soție a regelui Henric al VIII-lea, numită regină regentă în timp ce soțul său se află pe câmpul de luptă în Franța. Katherine este o susținătoare a protestantismului radical într-o Anglie foarte patriarhală, iar atunci când regele revine în țară și o ucide pe prietena cea mai bună din copilărie a soției sale pentru trădare, datorită radicalismului religios, Katherine își dă seama că trebuie să lupte pentru propria viață, la fel cum făcuseră anterior cele două soții decapitate ale lui Henric al VIII-lea. Într-un palat în care conspirațiile reverberează prin toate încăperile, Katherine visează la un viitor al țării lipsit de tiranie.

regizor cristina iacob
Foto credit: Arhiva Personală Cristina Jacob.

Uitându-mă la Firebrand, văd istoria strămoșilor noștri. Din păcate, este şi parte din istoria comunistă recentă”

Cine e cel mai de judecat? Ea, care a suferit prin supunere, înăbușind tot ce înseamnă emoţie? Sau el, care a trăit cu o rană deschisă la picior, nefiind iubit de niciuna dintre soţii, neştiind să iubească sau să fie iubit? Uitându-mă la acest film, văd istoria strămoșilor noștri, văd cu compasiune ce alimentau. Din păcate, este şi parte din istoria comunistă recentă. Un film foarte puternic, jucat absolut impecabil de Alicia Vikander şi Jude Law”, mărturisește Cristina Jacob.

Foto credit: Arhiva Personală Cristina Jacob.

Despre Alicia Vikander, interpreta personajului principal feminin, Cristina Jacob crede că ea este „parte din energia acestui spectacol, la care cei invitați se opresc pentru a lua un moment de frumusețe și de adevăr, chiar dacă este un adevăr greu de simțit și de purtat mai departe. Foarte delicată și elegantă, Alicia Vikander a sosit la premieră oprindu-se să stea de vorbă și să facă fotografii cu toți cei care o întâmpinau”.

Cristina Jacob are discuții la Cannes pentru distribuția internațională a filmului „The Perfect Escape”

The Perfect Escape (2023), filmul pentru a cărui distribuție internațională Cristina Jacob se află acum la Cannes, este o comedie romantică, co-producție româno-britanică ce urmărește cum, pe parcursul unui weekend petrecut într-o cabană izolată la munte, patru cupluri își redescoperă relația în ritmuri psihedelice, confruntându-se cu propriile greșeli sau false așteptări, dar și cu noi ispite sau provocări. Filmul îi are in distribuție pe Giorgia Sinicorni, Nigel Whitmey, Aggy K. Adams și Bogdan Iancu.

Imagine din The perfect Escape. Credit foto: The Perfect Escape.
Cristina Jacob la filmările lungmetrajului său, The Perfect Escape. Credit foto: The perfect Escape.
Regizoarea Cristina Jacob la Cannes 2023. Foto credit: Arhiva Personală Cristina Jacob.
Cannes 2023. Șapte femei regizor în cursa pentru Palme d’Or, un număr record pentru festival

Cea de-a 76 ediție a Festivalului de Film Cannes s-a deschis miercurea trecută cu o ceremonie prezentată de Catherine Deneuve și se desfășoară până în 27 mai 2023. În compețiția pentru Palme d’Or, regizorul Karim Ainouz (Firebrand) concurează cu 20 de alți cineaști internaționali, printre care nume foarte importante ale cinemtografiei mondiale precum Wes Anderson (Asteroid City), Wim Wenders (Perfect Days), Ken Loach (The Old Oak), Nuri Bilge Ceylan (Kuru Otlar Ustune), Aki Kaurismaki (Kuolleet Lehdet), Nanni Moretti (Il Sol Dell’Avvenire), Todd Haynes (May December) sau Wang Bing (Qing Chun Chun). Anul acesta, în cursa pentru Palme d’Or sunt șapte femei regizor, un număr record pentru festival.

..

Cookies