ȘTIRI

Cristian Vintilă, apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, implicat în traficul de arme pentru teroriști

Cristian Vintilă a fost consilier municipal la Bacău, dar şi director al Agenţiei pentru rezervele statului.

Trei traficanți internaționali de arme, care urmau să vândă armament de infanterie către gherilele columbiene FARC, au fost arestaţi, miercuri. Cei trei traficanți sunt, conform datelor furnizate de oficiali americani, Cristian Vintilă (44 ani),  Virgil Flaviu Georgescu (42 de ani) și Massimo Romagnoli (43 de ani), scrie bacau.net.

Cristian Vintilă, fost protejat al ex-deputatului Viorel Hrebenciuc, aflat acum sub arest preventiv, era la un moment dat în cărți să ocupe funcția de prefect al Bacăului. Ultimul job cunoscut a fost la Administrația Națională a Rezervelor Statului, unde a ocupat funcția de director general, respectiv șeful Direcției Generale Probleme Speciale/Control Armamente și Verificare.

Potrivit unui comunicat dat publicității de Departamentul de Justiție al SUA, Vintilă devenise traficant de armament din mai 2014, având cartierul general în București. Între mai și octombrie 2014, Vintilă, Georgescu și Romagnoli au pus la cale un plan vizând vânzarea de armament de infanterie (mitraliere, lansatoare de rachete etc) către gherilele columbiene FARC, cunoscând că armele vor fi utilizate împotriva Statelor Unite ale Americii, la doborârea unor avioane americane sau uciderea de militari ai SUA.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button