Cristian Tudor Popescu, editorial despre condamnarea lui Dan Voiculescu: Voiculescu iese în câştig

de:
09 aug. 2014
0 Afișari
Cristian Tudor Popescu, editorial despre condamnarea lui Dan Voiculescu: Voiculescu iese în câştig

Pe 26 octombrie 2013, publicam în Gândul editorialul „Dan Voiculescu a câştigat”: „Dan Voiculescu, 5 ani cu executare, nu-i aşa că sună tare? Dar 10 ani, cum sună? Atâţia au trecut de când Voiculescu a făcut manevra de zeci de milioane de euro cu Institutul de Cercetări Alimentare.

Deci, a avut tot timpul să se bucure de roadele afacerii ICA. Şi, la 70 de ani, ce puşcărie să mai facă? Reducere de pedeapsă, cursuri pentru colegii deţinuţi, mai meditezi, mai scrii pe blog […] Una peste alta, calculând rentabilitatea totală, dl. Voiculescu iese în câştig cu vârf şi îndesat […] Un singur lucru poate fi cu adevărat important în acest caz: 1 miliard de euro, confiscare din averea marelui biznismen Voiculescu, întemeietorul de dinastie, ar începe să aducă a ceva numit dreptate”.

Iată că astăzi, chiar se întâmplă. Nu un miliard, dar confiscări masive din clădirile, terenurile şi conturile marelui om. Asta s-ar putea să-i îngreuneze într-adevăr digestia cârnaţilor cu varză pe care i-a mâncat aseară în vreme ce se uita la postul său de televiziune,  potrivit propriei declaraţii.

Simbolic vorbind, este al doilea moment istoric al Justiţiei după 1989, primul fiind încarcerarea lui Adrian Năstase. Fostul premier reprezenta Sistemul de dinainte de `89 şi de după, în partea lui nomenclaturistă de Partid, în vreme ce Dan Voiculescu era reprezentantul celuilalt stâlp al Sistemului, Securitatea, cu pătura ei „aristocratică”, deţinătoare de sume în valută aiuritoare pentru simplul cetăţean. Să-l vezi pe intangibilul Voiculescu apăsat pe cap de poliţist şi băgat în maşina care-l duce la zdup lasă urme în conştientul şi subconştientul acestei naţii, chiar dacă aparatul său de propagandă mediatic îşi va face în continuare treaba, prezentându-l ca pe un martir al regimului Băsescu, în vreme ce Dom Profesor va scrie în puşcărie vol. II al Tratatului său privind înlocuirea TVA cu Taxa pe Tulburarea Armoniei Universale (chiar aşa!), început tot acum vreo 10 ani, ca şi hoţia ICA.

Citeşte continuarea editorialului lui Cristian Tudor Popescu despre condamnarea lui Dan Voiculescu pe www.gandul.info.


Cookies